Ľubomír Hudačko Správy

Pád stroja Mi-17: Jedného zo zranených vojakov čaká náročná operácia!

Mladý pilot vrtuľníka Mi-17 počas nehody pri Prešove zahynul, ďalší dvaja členovia posádky hrôzostrašne vyzerajúci pád prežili. Po stroji ostala len kopa šrotu, mali tak obrovské šťastie.

Ilustračný obrázok k článku Pád stroja Mi-17: Jedného zo zranených vojakov čaká náročná operácia!
Zdroj: TASR

Minister obrany Martin Glváč potvrdil, že zranený vojak (36), ktorý leží v prešovskej nemocnici, sa už v utorok podrobil operácii a je pri vedomí.

„Vyzerá to naozaj lepšie, ako sme mali informácie. Je po operácii, prebral sa a ostatné veci sú, myslím si, informácie v prvom rade pre rodinu a ja by som ich nerád komentoval,“ povedal Glváč. Podľa hovorkyne Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Renáty Cenkovej má pacient združené poranenia brucha, panvy a dolných končatín.

Glváč v noci návštívil košickú Univerzitnú nemocnicu Louisa Pasteura, kde leží druhý ťažko zranený vojak, ktorý v utorok tiež prežil pád vojenského vrtuľníka pri obci Hradisko v okrese Prešov. S vojakom (38), ktorý utrpel vážne zranenie chrbtice a trupu, sa krátko zhováral. „Je pri vedomí a na to, čo sme mali možnosť vidieť hore na mieste havárie, môj subjektívny názor je veľmi dobrý a teším sa z toho,“ uviedol minister k stavu pacienta.

Zraneného vojaka podľa lekárov čaká v stredu dopoludnia náročná operácia. „Prebehol komplexný diagnosticko-terapeutický proces, podarilo sa nám pacienta stabilizovať a pripravujeme ho na operáciu,“ uviedol pre novinárov lekár Rastislav Burda. Pacient je pri vedomí a komunikuje. Tragická nehoda sa stala v utorok popoludní, na palube vrtuľníka sa nachádzala trojčlenná posádka. Počas pokusu o resuscitáciu zomrel 40-ročný pilot stroja.

Čítajte tiež:

Nehoda pádu vrtuľníka pri Prešove: FOTO z miesta nešťastia!

Pád vrtuľníka pri Prešove: Na palube boli traja ľudia, jeden vojak je mŕtvy!

Nehoda vrtuľníka pri Prešove: Smutné zábery z miesta nehody
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM