Ľubomír Hudačko Správy

Označníky prešovskej MHD prešli obnovou: Pre cestujúcich osadili aj NOVINKU

Nebude už dochádzať k moknutiu oznamov alebo poškodzovaniu náteru označníkov a automatov na cestovné lístky lepidlom alebo lepiacou páskou.

Ilustračný obrázok k článku Označníky prešovskej MHD prešli obnovou: Pre cestujúcich osadili aj NOVINKU
Zdroj: Mesto Prešov

V uplynulých týždňoch zrealizoval Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) z oddelenia Správy budov v spolupráci s Dopravnou prevádzkou, úpravu označníkov zastávok v centre mesta. Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Nebude dochádzať k moknutiu oznamov alebo poškodzovaniu náteru označníkov a automatov na cestovné lístky lepidlom či lepiacou páskou,“ vysvetlila Šitárová.

Sú v pamiatkovej zóne

Označníky na zastávkach MHD Trojica, Na Hlavnej, Divadlo Jonáša Záborského a Veľká pošta prešli estetickou úpravou už v roku 2020, kedy došlo k ich celkovej revitalizácii. Keďže sú tieto zastávky v pamiatkovej zóne, nie sú na nich osadené zastávkové prístrešky.

„Na označníky menovaných zastávok boli preto umiestnené klaprámy vo formáte A3, ktoré umožňujú efektívne a rýchlo umiestniť informácie pre cestujúcich na viditeľné miesto,“ doplnili z DPMP.

Novinka pre cestujúcich

Zároveň už nebude dochádzať k moknutiu oznamov alebo poškodzovaniu náteru označníkov a automatov na cestovné lístky lepidlom alebo lepiacou páskou.

Pre cestujúcich, najmä cezpoľných, pripravil DPMP ešte aj novinku, ktorá im pomôže v orientácii.

„Centrum mesta obsluhujú dve desiatky liniek, a preto je v klapráme umiestnená číselná schéma s jednotlivými hlavnými smermi a číslami liniek, ktoré dané smery obsluhujú,“ doplnila Šitárová.

Krajšiu podobu dostali aj zastávky na Zlatobanskej ulici až po Dulovu Ves, či zastávky na Zápotockého ulici.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM