záruba martin Rôzne

OZ Barlička rozbieha projekt na podporu zamestnávania

(TASR) – Prešovské občianske združenie Barlička (OZ) rozbieha projekt "S radosťou sa dokážeme zapojiť, dajte nám šancu" s cieľom ponúknuť pomoc skupinám občanov, ktorí si dlhodobo z rôznych príčin nemôžu nájsť zamestnanie.

Podľa štatutárnej zástupkyne združenia Anny Kvokačkovej aktivity tohto projektu sú orientované predovšetkým na občanov so zdravotným postihnutím, osoby ohrozené sociálnym vylúčením a ľudí s nízkym stupňom dosiahnutého vzdelania. Na realizáciu zámeru získalo OZ finančnú podporu z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia v celkovej výške 256.078 eur a bude trvať do júla budúceho roka.
Získaná dotácia bude smerovať hlavne do vybavenia priestorov určených na vzdelávacie aktivity, zakúpenie počítačovej, tlačiarenskej techniky, materiálu a pomôcok pre remeselnú činnosť.
Jedným zo zámerov je zriadenie pracovného strediska Radosť v areáli základnej školy na ul. Matice Slovenskej v Prešove, ktoré bude klientom ponúkať diagnostiku a poradenstvo v procese získavania schopností a zručností nevyhnutných pre lepšie zaradenie na pracovnom trhu.
„Chceme realizovať programy, ktoré by týmto skupinám ľudí najprv pomohli objaviť v sebe pracovný potenciál, zlepšiť ich komunikačné schopnosti v procese hľadania zamestnania a v neposlednom rade získať manuálnu zručnosť vo viacerých odboroch,“ vysvetlila Kvokačková.
V pracovnom stredisku budú pod dozorom odborných lektorov organizovať kurzy počítačovej polygrafie, tvorby grafiky, reklamy a okrem toho sa záujemcovia môžu zdokonaliť v tkaní, maľovaní, modelovaní a šití.
Občianske združenia Barlička vzniklo v roku 1999 so zámerom pomáhať plnej sociálnej integrácii zdravotne postihnutých občanov, vrátane ich rodinných príslušníkov, ktorí sú ohrození sociálnym vylúčením z dôvodu dlhodobej starostlivosti o svojich blízkych. Okrem toho združenie vyvíja systematické aktivity orientované na znižovanie nezamestnanosti s cieľom napomôcť pracovnej integrácii a eliminácii sociálnej vylúčenosti najzraniteľnejších skupín občanov žijúcich v okrese Prešov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM