Správy

Otvorenie kúpaliska na Delni v Prešove sa blíži: Bude sa vstupné zvyšovať?

Chystá sa otvorenie kúpaliska v prírodnom areáli Delňa. Ako uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, príprava trvá v závislosti od počasia aj dva mesiace.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie kúpaliska na Delni v Prešove sa blíži: Bude sa vstupné zvyšovať?
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Ide predovšetkým o čistenie areálu vrátane samotného kúpaliska, kosenie trávy či prípravu súťaže na prevádzkovateľov stánkov s občerstvením.

Otvorenie na 27. júna

„Letnú sezónu na kúpalisku plánujeme otvoriť 27. júna. Počas sezóny budeme zabezpečovať dezinfekciu spoločných priestorov vrátane toaliet, lavičiek a preliezačiek pre deti,“ povedal Tomek a doplnil:

„Pri vstupe si budú musieť návštevníci povinne vydezinfikovať ruky a zároveň budú oboznámení s pravidlami, ktoré musia dodržiavať v areáli kúpaliska. Pokyny pre návštevníkov prispôsobíme podľa aktuálnych odporúčaní z úrovne vlády,“ uviedol. Vstupné na kúpalisku Delňa tento rok podľa jeho slov zvyšovať neplánujú.

Potenciál návštevnosti

„Vzhľadom na súčasnú situáciu a stále platné obmedzenia je veľmi ťažké odhadovať návštevnosť. Vidíme však možný potenciál nárastu návštevnosti z radov domácich návštevníkov, pretože mnohé rodiny neplánujú toto leto dovolenkovať v zahraničí,“ uviedol Tomek s tým, že to však bude závisieť od aktuálneho vývoja situácie na Slovensku súvisiacej so šírením nového koronavírusu.

A v obrazoch nájdete aj zábery na prípravu tohto prostredia pred letnou sezónou.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Legendárnu Delňu pripravujú na letnú sezónu
6
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM