Ľubomír Hudačko Správy

Otázna lokalita pre útulok v Prešove: Mesto bude investovať len vtedy, ak ho bude mať kto spravovať

Mesto Prešov chce iniciovať kvôli útulku rokovanie s Priateľmi zvierat a Prešovskými havkáčmi. Na dokončenie má 10 000 eur, ale termín zatiaľ nie je známy.

Ilustračný obrázok k článku Otázna lokalita pre útulok v Prešove: Mesto bude investovať len vtedy, ak ho bude mať kto spravovať
Zdroj: TASR

Problémom je totiž, že mesto poskytlo Priateľom zvierat priestor na Košickej ulici, kde mali spoločne vybudovať útulok a karanténu, no od minulého roka sa veľa v tomto smere neudialo.

Primátor Pavel Hagyari dokonca tvrdí, že Priatelia zvierat nekomunikujú ani s mestom, ani so správcom jeho majetku – firmou Prešov Real, preto bola zmluva o nájme vypovedaná. Hagyari teda spoluprácu ponúkol ďalšej miestnej organizácii pracujúcej so zvieratami – Prešovským havkáčom. Chce, aby sa všetky tri strany stretli a dohodli na spoločnom postupe.

„Ak mi predstavitelia Priateľov zvierat deklarujú, že sú schopní za pomoci mesta areál dokončiť a potom aj prevádzkovať, som ochotný výpoveď stiahnuť. V opačnom prípade by mohli do hry vstúpiť havkáči a pomôcť Priateľom zvierat,“ uviedol Hagyari. Podľa jeho slov mesto má momentálne 10 000 eur na dokončenie priestoru, no investuje ich len vtedy, ak bude jasné, že sa o chod útulku a karantény bude mať kto starať.

Podľa Zuzany Krajčirovej zo združenia Prešovskí havkáči nie je priestor na Košickej ulici ideálnym miestom pre útulok, no ponuku zvážia. Komunikuje dokonca s predstaviteľmi Priateľov zvierat a vie si predstaviť spoluprácu, no počká na ich oficiálne stanovisko, po ktorom sa vyjadrí, či a za akých podmienok by bolo možné útulok na Košickej prevádzkovať.

Priestor potrebuje napríklad vyriešiť rozvody vody a elektriny a vyčistiť jeho časť, no práve na to by mohli ísť mestské peniaze. Havkáči si vedia útulok predstaviť na Bajkalskej ulici pri Toryse alebo na Dúbrave. Najlepšou možnosťou je však kvôli mestskému majetku Košická ulica.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM