Ľubomír Hudačko Rôzne

Osem stoviek deviatakov v Prešove: Zbohom, základná škola!

Odzvonilo! Posledný školský deň je aj v prešovských školách minulosťou. Rozlúčku má za sebou osem stoviek deviatakov, ktorým začína nová etapa života. Zazrieť mladých v uliciach so slzami na tvári nemusí byť rarita. Veď lúčia sa aj s pedagógmi či spolužiakmi...

Ilustračný obrázok k článku Osem stoviek deviatakov v Prešove: Zbohom, základná škola!
Zdroj: Dnes24.sk

Vysvedčenia obdržali žiaci v trinástich základných školách. Vysvedčenie si prevzalo presne 7104 žiakov, z ktorých bolo 795 deviatakov. Z dvadsiatich miestnych materských škôl odíde 785 predškolákov, ktorí v septembri prekročia brány ZŠ.

Na pokojný priebeh konca školského roka dohliada ako po minulé roky aj mestská polícia, ktorú vidieť najmä pri priechodoch pre chodcov v blízkosti materských a základných škôl. Ako uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, počas leta sa prešovské deti môžu zabaviť napríklad na troch turnusoch detských táborov, ktoré organizuje ABC Centrum voľného času. Sú určené nielen pre najmenších prvákov, ale aj najstarších školákov, teda deviatakov.

O deti sa od 7.00 do 16.30 h postarajú profesionálni pedagogickí pracovníci. Program je zameraný na športovú činnosť, turistiku, návštevu Ekoparku, tvorivé dielne, výpočtovú techniku, hry i súťaže. Ani budovy škôl nezostanú počas prázdnin opustené. Pre verejnosť budú otvorené najmä športové areály na školských dvoroch, v troch prípadoch obmedzene aj telocvične. V desiatich z 13 ZŠ sa bude v lete maľovať alebo sa uskutočnia menšie rekonštrukcie.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM