Michala Halásová Samospráva

Boj s výtlkmi je v plnom prúde: Takto pokračujú v meste opravy

Už niekoľko dní prebiehajú v meste opravy ciest. V každej mestskej časti sa uskutočňujú do výšky desaťtisíc eur. Je to suma, ktorú schválili mestskí poslanci. Peniaze na tento účel prisľúbený vládou zatiaľ mesto neobdržalo.

Ilustračný obrázok k článku Boj s výtlkmi je v plnom prúde: Takto pokračujú v meste opravy
Zdroj: Dnes24.sk

Sumu 70 tisíc eur tak poslanci odsúhlasili cestám. Každej mestskej časti vyčlenili 10 tisíc. Peniaze od vlády zatiaľ neprišli. „Momentálne nevieme, koľko peňazí dostaneme od vády. Nedostali sme žiadne oficiálne stanovisko,“ informovala hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová. Ako dodala, minulý rok na opravy ciest po zime vyčlenili takmer 250 tisíc eur.

Opravy majú už za sebou ulice Košická, Masaryková a Hlavná. Minulý týždeň cestári upravili vozovky na Sídlisku III. a tiež ulicu Švábsku na sídlisku Šváby. „Tento týždeň sa ešte dokončuje jeden jazdný pruh na Sídlisku III medzi ulicami Bajkalská a Mukačevská, potom bude nasledovať ešte časť Bajkalskej ulice, pokiaľ budú stačiť finančné prostriedky,“ povedala Jurčišinová. Následne budú cestári pokračovať na Jánošíkovej ulici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM