Michala Halásová Samospráva

Výtlky na prešovských cestách? V meste svitá na lepšie časy...

Tesne pred veľkonočnými sviatkami sa stretli primátor Prešova Pavel Hagyari a predseda PSK Peter Chudík, aby spolu hovorili o tom, čo momentálne trápi Prešovčanov najviac. A sú to cesty. V tejto súvislosti zrejme svitá na lepšie časy. Na ich opravu by mali použiť finančné prostriedky od vlády.

Prešovský samosprávny kraj už dostal od vlády 1,4 milióna eur na opravy výtlkov na cestách 2. a 3. triedy. Samotný kraj na tieto opravy vyčlenil 1,5 milióna eur. Primátor so županom hovorili práve o tom, ktoré cesty v meste sa budú z tohto balíka opravovať. O všetkom však rozhodnú poslanci samosprávneho kraja na zasadnutí 9. apríla. Mesto by podobne malo dostať od vlády financie aj na cesty vo svojej správe.

Hovorilo sa aj o upravách križovatky ulíc Rusínska a A. G. Svobodu, kde sa momentálne takmer každodenne vytvárajú zápchy. Obe cesty by sa podľa Petra Chudíka mohli do leta stať cestami prvej triedy a mala by sa vypracovať projektová dokumentácia na nové riešenie tejto dopravnej tepny.

Poslednou témou, ktorú primátor Hagyari a predseda PSK Chudík prebrali je napredovanie stavby Kuzmányho ulice. Podľa ich slov by sa v tomto roku malo začať s búracími a možno aj stavebnými prácami. Do konca roku 2014 by mala byť spojnica medzi Čiernym mostom a Rusínskou ulicou hotová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM