Michala Halásová Rôzne

Opäť sa bude bežať pre život. V Prešove aj s kapelou Helenine oči

Už po šiestykrát môžu tisícky ľudí po celom Slovensku podporiť naraz dve veci: prispieť na výskum rakoviny a urobiť niečo pre svoje zdravie. Stačí prebehnúť alebo prejsť štvorkilometrovú trasu.

Ilustračný obrázok k článku Opäť sa bude bežať pre život. V Prešove aj s kapelou Helenine oči
Zdroj: Dnes24.sk

Do podujatia sa zapojilo šesť miest Slovenska – Prešov, Nitra, Žilina, Trenčín, Banská Bystrica a Bratislava. Štartovné a peňažné dary pôjdu na kúpu unikátneho prístroja na výskum rakoviny. „Za päť rokov existencie tohto projektu sme behom podporili kúpu piatich špičkových prístrojov na výskum rakoviny a zároveň sa Beh pre život najväčším charitatívnym športovým podujatím na Slovensku. Cieľom tohtoročného behu je vyzbierať 85 tisíc eur na zakúpenie špičkového laboratórneho prístroja NanoSight, ktorý pomôže v liečbe onkologických pacientov,“ uviedol Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco, ktorá organizuje Beh pre život.

Prešovčania každoročne lámu rekordy v účasti na behu. Vlani sa akcie zúčastnilo neuveriteľných 4282 ľudí. Tento rok beh odštartuje v sobotu 18. mája o 15:00 na Hlavnej ulici. Pri behu bude Prešovčanom opäť „do kroku“ hrať aj folkroková skupina Helenine oči.

Novinkou tohtoročného behu je skrátená trasa pre najmenších bežcov. Okrem behu si rodiny užijú bohatý sprievodný program s hudbou, hrami, rozcvičkou a autogramiádou patrónov behu. K skalným patrónom ako Jozef Vajda či Ľubomír Sekeráš sa tento rok pridajú noví patróni – bronzová olympijská medailistka strelkyňa Danka Barteková, zlatá medailistka v biatlone Nasťa Kuzminová a hokejový útočník Ján Pardavý.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM