Michala Halásová Správy

Opäť sa bude bežať pre život. V Prešove aj s kapelou Helenine oči

Organizátori najväčšieho nesúťažného športového charitatívneho podujatia na Slovensku Beh pre život pripravujú jeho 6. ročník. Uskutoční sa v šiestich krajských mestách. V Prešove už 12. mája.

Ilustračný obrázok k článku Opäť sa bude bežať pre život. V Prešove aj s kapelou Helenine oči

Aj tento rok je zámerom behu kúpiť ďalší prístroj na výskum rakoviny. „Chceme vyzbierať 85000 eur na kúpu laboratórneho prístroja NanoSight. Taký na Slovensku ešte nemáme a okrem výskumu v nano onkológii bude slúžiť i pre pacientov,“ uviedla prezidentka Nadácie Výskum rakoviny Margita Klobušická.

Podľa správcu Nadácie Tesco Michala Dytterta chcú na šiestich behoch prekonať minuloročný rekord 14 824 účastní­kov. Tí na štartovnom prispeli sumou 85 000 eur, za ktorú kúpili prvý laboratórny prístroj Incucyte na sledovanie nádorových buniek.

Beh pre život sa v Prešove uskutoční 12. mája. Štartuje sa o 15:00 na Námestí legionárov pri OD Tesco. Skalným patrónom podujatia pre celé Slovensko je herec Jozef Vajda a maratónska bežkyňa Katarína Berešová a špeciálne pre Prešov skupina Heľenine oči, ktorá zabaví prítomných aj koncertom.

Doteraz charitatívny beh počas piatich ročníkov podporilo 43 000 ľudí, ktorí prispeli sumou 266 000 eur na výskum liečby nádorových ochorení.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM