Správy

Opäť hrozia výdatné BÚRKY: Na Šariši platil až 3. stupeň výstrahy!

Meteorológovia na stredu aktualizovali zoznam výstrah pred búrkami s krúpami. V našom regióne sa musíme mať na pozore, pretože niekde platí najvyšší stupeň.

Ilustračný obrázok k článku Opäť hrozia výdatné BÚRKY: Na Šariši platil až 3. stupeň výstrahy!
Zdroj: Dnes24.sk

Už v utorok sa v okrese Bardejov vyskytli silné búrky sprevádzané krúpami a ešte intenzívnejšie to môže byť v stredu popoludní. Meteorológovia totiž vydali 3. stupeň výstrahy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej webstránke.

Prívalové zrážky

„V okrese Bardejov je zvýšená pravdepodobnosť výskytu silných búrok s krúpami dva až šesť cm, ktoré predstavujú veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 50 – 80 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 25 – 35 m/s (90 – 125 km/h),“ píšu odborníci na webe SHMÚ.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Intenzita sprievodných javov je podľa meteorológov v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Termín výstrahy

Celé to platí na stredu 30. júna od 15.05 hod. do 17.00 hod.

„Pri spomínaných búrkach je možný výrazný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov ako stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov a podjazdov,“ doplnili na záver. Pre túto oblasť však platí ešte aj výstraha 2. stupňa pred búrkami a to od 13.30 hod. do 20.00 hod.

Správy z Prešova ponúkame tu:

A čo sa týka okresu Prešov, pre oblasť krajského mesta platí výstraha 2. stupňa pred búrkami s krúpami, o čom taktiež informujú odborníci zo SHMÚ.

Dvojka pre Prešov

„V okrese Prešov je malá pravdepodobnosť výskytu silných búrok s krúpami dva až päť cm, ktoré predstavujú nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 – 50 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 20 – 30 m/s (70 – 110 km/h),“ doplnili meterogológovia.

Termín výstrahy je v tomto prípade naplánovaný taktiež 30. júna od 14.30 hod. do 20.00 hod.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM