Ľubomír Hudačko Správy

Žiaci budú skúšať pokusy v špičkovom prostredí: Na TEJTO škole vynovili laboratórium, FOTO

V školskom laboratóriu pribudli okrem iného aj nové pracovné stoly pre žiakov, ktoré nahradili pôvodné vyrobené ešte v roku 1983.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci budú skúšať pokusy v špičkovom prostredí: Na TEJTO škole vynovili laboratórium, FOTO
4
Galéria

Župné gymnázium na Jiráskovej ulici v Bardejove sa môže pochváliť vynoveným laboratóriom fyziky. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová.

Krajská samospráva do nového nábytku a elektroinštalácie v laboratóriu podľa jej slov zainvestovala vyše 25-tisíc eur.

„Fyzikálne laboratórium na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove je vynovené, rekonštrukcia prebiehala od konca roka 2022 do februára 2023. Týkala sa výmeny laboratórnych stolov skonštruovaných ešte v 80-tych rokoch minulého storočia, ďalšieho nábytku, podlahy aj elektroinštalá­cie,“ konkretizovala Jeleňová.

Ešte z roku 1983

Hlavnú časť rekonštrukčných prác na gymnáziu tvorila obnova interiéru.

V školskom laboratóriu pribudli nové pracovné stoly pre žiakov, ktoré nahradili pôvodné vyrobené ešte v roku 1983. Disponovali nefunkčným stredovým panelom a zastaralou elektroinštaláciou, a tým boli pre potreby realizácie experimentov nevhodné.

„Laboratórium sa vďaka novému šatu a lepšej dispozícii stolov zmenilo na podnetné prostredie pre štúdium fyziky, umožňujúce experimentálnu prácu až šiestich paralelných skupín naraz. Vytvoril sa tu dostatočný výučbový priestor pre učiteľa i žiaka, ktorý je pripravený pre aktívne poznávanie fyziky a zvýšenie záujmu zo strany študentov o túto vednú disciplínu,“ pokračovala hovorkyňa.

Vyše 80-ročná tradícia

Gymnázium L. Stöckela v Bardejove má viac ako 80-ročnú tradíciu.

V súčasnosti vzdeláva žiakov v dvoch typoch štúdia, a to v štvorročnom zameranom na klasické všeobecné vzdelanie a päťročnom bilingválnom štúdiu v anglickom jazyku. V aktuálnom školskom roku ho navštevuje približne 470 žiakov.

Viac záberov z vynoveného prostredia laboratória nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: V Bardejove sa pýšia novým laboratóriom na gymnáziu
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM