Rôzne

Začínajú s modernizáciou Steel Arény: Veľká zmena čaká aj samotnú ľadovú plochu!

Do jesene sa v Steel Aréne neuskutočnia žiadne kultúrne podujatia či koncerty, až na jednu výnimku.

Ilustračný obrázok k článku Začínajú s modernizáciou Steel Arény: Veľká zmena čaká aj samotnú ľadovú plochu!
Zdroj: TASR/František Iván

Steel Arénu v Košiciach obnovia za viac ako 5,7 milióna eur bez DPH. Mesto Košice v pondelok odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi. Modernizácia má znížiť energetickú náročnosť tejto multifunkčnej haly a vyriešiť aj súčasný havarijný stav strešného opláštenia haly, takzvaného svetlíka, či problémy so zatekajúcou zrážkovou vodou.

Ide o najväčšiu investíciu do Steel Arény od jej otvorenia v roku 2006. Ako na tlačovom brífingu uviedol primátor Jaroslav Polaček, práce by mali trvať päť mesiacov.

Podľa slov primátora by zmodernizovanú Steel Arénu chceli skolaudovať koncom septembra, aby opäť mohla byť v prevádzke od polovice októbra.

Čo sa týka ľadovej plochy, tá bude prispôsobená novým požiadavkám Medzinárodnej hokejovej federácie. Jej dĺžka sa predĺži na 61 metrov a šírka bude na úrovni 28 metrov. V súčasnosti má hracia plocha rozmery 60×30 metrov.

Ako dodal prezident HC Košice Július Lang, domáci hokejisti počítali s obmedzeniami počas prác. Kde budú trénovať a na akej ľadovej ploche odštartujú ďalšiu sezónu, je podľa jeho slov v štádiu riešenia.

Do jesene sa v Steel Aréne neuskutočnia ani žiadne kultúrne podujatia či koncerty. Výnimkou je júnové podujatie. „Tomu sme prispôsobili aj samotné prípravné a rekonštrukčné práce, keďže zmluva bola podpísaná pred rokom a pol,“ dodal manažér Steel Arény Martin Schwarc.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM