han Správy

V ázijskej reštaurácii sa OTRÁVILO vyše 100 ľudí: Majú salmonelózu a sú medzi nimi aj DETI!

Stačila jedna návšteva vietnamskej reštaurácie a viac ako sto jej zákazníkov hlási zdravotné problémy. Vyše polovica z nich má salmonelózu.

Ilustračný obrázok k článku V ázijskej reštaurácii sa OTRÁVILO vyše 100 ľudí: Majú salmonelózu a sú medzi nimi aj DETI!
Zdroj: www.pexels.com

Stalo sa tak v susednom Česku, presnejšie v meste Hradec Králové. Informuje o tom portál tvnova.cz., kde dodávajú, že u 64 ľudí bola potvrdená salmonelóza. „V nemocnici zostáva päť ľudí, z toho sú tri deti,“ píše portál.

„Za celý týždeň, čo vznikla táto kalamita, prešlo nemocnicou 50 ľudí,“ povedal pre tvnova.cz Zdeněk Tušl z Fakultnej nemocnice Hradec Králové. Na infekčnom oddelení stále zostáva päť hospitalizova­ných ľudí.

Rieši to polícia

Jeden z pacientov dokonca ani v reštaurácii nebol, jedlo si nechal objednať domov. ​Prípadom sa už zaoberá polícia. „Na základe vyšetrovania rozhodneme o ďalších úkonoch,“ prezradila policajná hovorkyňa Iva Kormošová. Podobným prípadom sa policajti zaoberali pred štyrmi rokmi, keď sa ľudia otrávili s kuracieho kebabu v centre Hradca Králové.

Majiteľka reštaurácie je zdrvená a ľutuje to. „Veľmi ma to mrzí, je to neakceptovateľné. Teraz nemôžem nič iné urobiť, len reštauráciu zatvoriť a verejne sa všetkým ospravedlniť,“ vysvetlila majiteľka podniku.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Čo tak si PREČÍTAŤ aj tieto články:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM