Správy

V nemocnici na východe riešia ZVÝŠENÝ počet zranení: Čoraz viac ide o pády z kolobežiek

Zdravotníci sa v Kežmarku stretli aj s ojedinelými prípadmi zranení, ktoré si ľudia domov priniesli z letnej dovolenky pri mori.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici na východe riešia ZVÝŠENÝ počet zranení: Čoraz viac ide o pády z kolobežiek
Zdroj: Dnes24.sk

Kežmarská nemocnica eviduje zvýšený počet zranení v súvislosti s letnými aktivitami. Uviedla to primárka centrálnych operačných sál a chirurgička nemocnice Lýdia Wikarská s tým, že vyšší výskyt úrazov evidujú najmä pri pádoch z kolobežky.

„Okrem toho sa stretávame s bežnými zraneniami pádov z bicykla, kolieskových korčúľ či trampolín,“ dodala Wikarská.

Zranenie z dovolenky

Zdravotníci sa podľa nej stretli aj s ojedinelými prípadmi zranení, ktoré si ľudia domov priniesli z letnej dovolenky pri mori.

„Tento rok a po minulé roky sme sa už zaoberali aj s odstraňovaním tŕňov morského ježka z nôh či ošetrením od popŕhlenia medúzou,“ konkretizovala primárka.

V každom prípade je podľa nej dôležitá dostatočná prevencia a ochrana voči možným úrazom, a to nosením ochrannej prilby pri bicyklovaní a vhodnej obuvi pri turistike.

Pitný režim

Používanie krémov s dostatočným faktorom a ochrana hlavy je podľa zdravotníkov dôležitá pri horúčavách na dovolenkách v zahraničných destináciách.

„Nesmierne dôležité je aj dodržiavanie dostatočného pitného režimu, aby sa predchádzalo dehydratácii. Apelujeme aj na dostatočnú obozretnosť v prípade turistiky a dovolenky na horách, kde je potrebné zohľadniť vlastné možnosti a dbať na opatrnosť voči sebe a ostatným,“ uzatvára Wikarská.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM