Rastislav Búgel Krimi

Učiteľka mu nedovolila fajčiť: Žiak sa jej a spolužiakom začal vyhrážať, že ich ZABIJE

Neuveriteľný prípad sa odohral na východe Slovenska. Agresívny žiak sa smrťou vyhrážal učiteľke a spolužiakom.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľka mu nedovolila fajčiť: Žiak sa jej a spolužiakom začal vyhrážať, že ich ZABIJE
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na jednej zo špeciálnych škôl na Hornom Zemplíne došlo k mimoriadnemu prípadu. 16-ročný žiak smeroval svoje agresívne prejavy nielen voči učiteľke, ale aj smerom k svojim spolužiakom.

Všetko nahlásili polícii

Ako informoval server noviny.sk, v čase útoku bol žiakom školy iba necelý mesiac. Riaditeľka tvrdí, že sa jeho prejavy snažili usmerňovať a zmierniť.

„Avšak z obavy ohrozenia bezpečnosti a zdravia žiakov a zamestnancov školy i ďalšieho vyhrážania, nebodaj fyzického útoku, sme boli nútení jeho výhražné konanie oznámiť polícii,“ povedala pre portál riaditeľka.

Učiteľku mal napádať zaťatými päsťami, vulgarizmami a dokonca sa mal vyhrážať, že zabije ju a aj ďalších troch spolužiakov.

Učiteľke rovnako povedal, že ak mu zoberie mobil, zabije ju.

Dva trestné činy

„Keď učiteľka chlapca upozornila, aby nešiel počas vyučovania fajčiť, mladík začal všetkým vulgárne nadávať a povedal, že ich všetkých pozabíja,“ prezradila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

16-ročný žiak sa nakoniec posadí na lavicu obžalovaných. Podľa noviny.sk žiaka prokurátor obžaloval z dvoch trestných činov – z nebezpečného vyhrážania a z vydierania.

Po útoku súd rozhodol o jeho umiestnení v reedukačnom centre. Za útok na učiteľku a spolužiakov môže skončiť za mrežami.

„Maloleté dieťa je umiestnené v zariadení na výkon rozhodnutia súdu s nariadenou ústavnou starostlivosťou, ktoré mu poskytuje komplexnú starostlivosť, vrátane zabezpečenia školskej dochádzky,“ povedala pre server Iveta Dorčáková, vedúca tlačového a komunikačného oddelenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Policía Nacional del Perú
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM