TOS Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Rodičia umierajúcej Lilianky ju chceli mať doma. Nemali však na elektrinu

Mladí živoriaci rodičia robili všetko, aby ich umierajúca štvorročná dcérka mohla prežiť posledné chvíle doma, medzi svojimi najbližšími. Je však neskoro, Lilianka zomrela.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Rodičia umierajúcej Lilianky ju chceli mať doma. Nemali však na elektrinu
Zdroj: Pixabay.com

Aj za hranicami píšu o smutnom osude štvorročnej Lilianky z východného Slovenska. „Mladú rodinku postihuje jedna rana za druhou. Kvôli finančným ťažkostiam sa ocitla v exekúcii. Náhle sa pripojil aj strach o jednu z dcér. Len štvorročnej Lilianke bola diagnostikovaná nevyliečiteľná choroba,“ začína smutný príbeh rodinky z okresu Svidník CNN Prima News.

Chceli ju doma

Osud bol k rodine neúprosný, vedeli, že Lilianka už nemá šancu uzdraviť sa. Rodičia tak mali len jediné prianie, aby svoje posledné dni mohla ich dcérka prežiť doma.

„Lenže Lilianka musela byť pripojená ku kyslíku a kvôli dlhom bol ich polorozpadnutý dom odpojený od elektriny,“ uviedol český server.

Lilianka zomrela

O pomoc sa tak rodičia rozhodli požiadať verejnosť. Pomocnú ruku im poskytli aj niektorí hudobníci. Bolo už však neskoro. Dievčatko 6. augusta o 7:30 ráno zomrelo.

„Len dva dni predtým, ako sa mala vrátiť z nemocnice domov. Rodičia jej už stihli vymaľovať izbu a na žiadosť lekárov zabezpečili novú posteľ. Aj keď pre Lilianku urobili všetko, čo mohli, aby mohla posledné chvíle prežiť doma s najbližšími, nestačilo to,“ píše CNN Prima News.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM