Správy

Mestská hala v Stropkove mala palubovku v havarijnom stave: TAKTO vyzerá po rekonštrukcii

Mesto v uplynulých desiatich rokoch postupne investovalo do jej rekonštrukcie, vybudované boli nové šatne a sociálne zariadenia, vymenené osvetlenie,

Ilustračný obrázok k článku Mestská hala v Stropkove mala palubovku v havarijnom stave: TAKTO vyzerá po rekonštrukcii
6
Galéria
Zdroj: mesto Stropkov

V Stropkove ukončili v týchto dňoch jednu zo záverečných etáp komplexnej rekonštrukcie mestskej športovej haly.

Samospráva bola úspešná v minuloročnej výzve Fondu na podporu športu (FNPŠ) zameranej na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry na Slovensku. TASR o tom informoval hovorca mesta Stropkov Peter Novák.

„Naše mesto získalo z podobnej výzvy potrebné financie už druhýkrát po sebe. V roku 2022 sme úspešne ukončili projekt rekonštrukcie a modernizácie atletického areálu v základnej škole na Konštantínovej a tentoraz sme sa zamerali na športovú halu, ktorá slúži školopovinnej mládeži i verejnosti,“ priblížil primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Havarijný stav

Hala bola do užívania odovzdaná začiatkom 80. rokov minulého storočia.

Mesto v uplynulých desiatich rokoch postupne investovalo do jej rekonštrukcie, vybudované boli nové šatne a sociálne zariadenia, vymenené osvetlenie, vykurovacia technológia, zateplili obvodový plášť a v roku 2019 zo 105-tisícovej dotácie z ministerstva školstva zrekonštruovali jej strechu.

Technický stav haly bol podľa primátora vyhovujúci, palubovka však bola v havarijnom stave a jej výmena bola preto nevyhnutná.

Mesto nemalo dostatok vlastných prostriedkov na pomerne nákladnú investíciu, preto privítalo možnosť zapojiť sa do výzvy fondu. V januári začali s odstraňovaním pôvodných parkiet, postupne demontovali aj ich nosnú konštrukciu.

Nasledovalo zameranie a výkop otvorov pre nové puzdrá športového vybavenia, kladenie izolácie, vyrovnanie povrchu a samotná inštalácia modernej odpruženej drevenej podlahy.

Vyše 160-tisíc eur

„Okrem toho sme doplnili drevenú ochranu vykurovania, čím sme zvýšili bezpečnosť športovcov, doplnili nové siete na oknách, čelnej stene i smerom k hľadisku. Vyznačené boli aj čiary na rôzne druhy halových športov s dominantným volejbalovým ihriskom,“ dodal primátor.

Celková výška investície predstavovala 160 156,37 eur, pričom polovicu z tejto sumy pokryla dotácia fondu. Zvyšok uhradilo mesto z vlastného rozpočtu.

„Ostáva nám už len posledný krok, a to rekonštrukcia tribúny, na ktorú už máme spracovanú projektovú dokumentáciu. Verím, že budeme úspešní aj v ďalších podobných výzvach a mestská športová bude dejiskom atraktívnych domácich i medzinárodných športových zápolení,“ uzavrel Brendza.

Objektívom: Palubovka v Stropkove dostala nový vzhľad
6
Galéria
Zdroj: mesto Stropkov
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM