TOS Rôzne

Máme ho na skok, v Poľsku patrí k najväčším a NAJLACNEJŠÍM: Čo nájdete v AKVAPARKU v Krakove?

V novom rebríčku najlacnejších poľských akvaparkov nechýba Vodný park v Krakove. Koľko stojí celodenný vstup a čo všetko tam môžete zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Máme ho na skok, v Poľsku patrí k najväčším a NAJLACNEJŠÍM: Čo nájdete v AKVAPARKU v Krakove?
Zdroj: Facebook.com/Park Wodny Kraków

Akvaparky sú v tropických dňoch mimoriadne vyhľadávanými miestami. Okrem bazénov ponúkajú množstvo atrakcií pre deti aj dospelých. Niekoľko ich máme na Slovensku, mnohí ale radi spoznávajú aj tie za hranicami, ktoré nie sú až tak vzdialené.

Minule u našich čitateľov zarezonoval článok o novootvorenom akvaparku v Maďarsku, teraz sme sa pozreli na tie v Poľsku.

Najlacnejšie

Tamojší špecializovaný portál Stronapodrozy.pl porovnal jednotlivé akvaparky z pohľadu cien a zverejnil rebríček tých najlacnejších.

Bronzovú priečku obsadil akvapark v Poznani, strieborný skončil Vodný park v Krakove a prvé miesto v tomto rebríčku patrí akvaparku v meste Vroclav.

Atrakcie

My sme sa bližšie pozreli na Vodný park v Krakove, ktorý je najväčším krytým akvaparkom v Poľsku a zároveň patrí aj k najväčším v Európe. Objavuje sa vo všetkých výberoch najlepších poľských akvaparkov a Krakov majú Slováci relatívne poruke.

Tento vodný svet bol otvorený v roku 2000, rozprestiera sa na ploche vyše 20 árov. Jeho najdlhší tobogan meria 202 metrov. Dostupné sú 3 veľké bazény a rôzne vodné atrakcie. Súčasťou komplexu je, ako inak, tiež wellness centrum.

Čo ďalšie atrakcie? Nájdete tam takmer všetko, od divokej rieky, pirátskeho ostrova pre deti, cez vodné športy a vodnú telocvičňu, až po kozmetický salón. Nechýbajú vírivky so slanou vodou či relaxačná miestnosť slúžiaca na terapiu horných dýchacích ciest.

Vstupné

Ako sme už spomínali, v rámci podobných vodných komplexov v Poľsku, patrí Vodný park v Krakove k tým najlacnejším. Celodenný lístok pre dospelých stojí 86 PLN, čo je aktuálne necelých 20 eur a za zľavnený lístok zaplatíte 74 PLN, v prepočte 16–17 eur.

Vodný park v Krakove
7
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM