Správy

Letisko zdobí netradičné veľkonočné vajíčko: Tvorí ho TISÍC zhabaných predmetov

Na sviatky sa pripravilo aj jedno z litovských letísk. Vo svojich priestoroch vystavilo netradičnú výzdobu.

Ilustračný obrázok k článku Letisko zdobí netradičné veľkonočné vajíčko: Tvorí ho TISÍC zhabaných predmetov
3
Galéria

Na letisku v hlavnom meste Litvy Vilnius nainštalovali netradičné „veľkonočné vajíčko“ pozostávajúce z predmetov, ako sú nožnice či nože, ktoré si pasažieri nesmú pribaliť do príručnej batožiny. TASR správu prevzala v stredu z agentúry DPA.

Vytvorené z nebezpečných predmetov

Inštalácia vysoká zhruba 1,5 metra sa skladá z vyše 1 000 nožíkov, nožničiek, zapaľovačov, holiacich strojčekov a ďalších nebezpečných objektov skonfiškovaných počas bezpečnostných kontrol. Cestujúcich chcú takto upozorniť, aby rešpektovali platné opatrenia a predpisy.

Nápad vznikol preto, lebo pri kontrolách na vilniuskom letisku neustále rastie počet zhabaných predmetov, ktoré sa nesmú prepravovať v príručnej batožine.

Prečítajte si tiež

Netradičný nápad

„Jedného dňa mi napadlo, že by bolo možné ich využiť prakticky a zmysluplne,“ priblížil Algirdas Venzlauskas z letiskovej bezpečnostnej služby. „Keďže sú tieto predmety pestrofarebné, perfektne sa hodia na vytvorenie veľkonočného vajíčka, ktoré na seba upúta pozornosť pasažierov,“ do­dal.

Venzlauskas vytváral toto vajíčko niekoľko mesiacov tak, že na rám konštrukcie lepil rôzne objekty s úmyslom, aby ho mohli vystaviť ešte pred veľkonočnými sviatkami.

Bezpečnostný šéf litovského letiska Vidas Ksanas uviedol, že každý deň nájdu v príručnej batožine cestujúcich v priemere desať nožníc a osem nožov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM