Jakub Forgács Krimi

Krvavý ÚTOK túlavých psov: Na farme ROZTRHALI pštrosy aj kengury

Po hrozivom útoku na východe Slovenska zostali majiteľovi oči pre plač a škody, ktoré počíta v tisíckach eur.

Ilustračný obrázok k článku Krvavý ÚTOK túlavých psov: Na farme ROZTRHALI pštrosy aj kengury
Zdroj: Unsplash.com

Na farme neďaleko Vranova nad Topľou došlo podľa portálu Noviny.sk k útoku túlavých psov, ktorým za obeť padli pštrosy aj kengury. „Majiteľ ráta škody v tisícoch eur a pýta sa, kto mu škodu nahradí,“ píše portál.

Roztrhané zvieratá

„Na Obvodnom oddelení Policajného zboru vo Vranove nad Topľou oznámil muž z obce Čičava, že na jeho farme štyri túlavé psy usmrtili jeho troch pštrosov a dve kengury,“ uviedla pre Noviny.sk hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová so slovami, že vec bola oznámená na Obecný úrad Čičava ako podozrenie z priestupku.

„Zvieratá boli usmrtené a niektoré doslova roztrhané,“ píšu Noviny.sk.

Kto nahradí škodu?

Bezradný je podľa slov portálu aj starosta obce. „Na odchyt psov dávajú ročne peniaze, za ktoré by mohli v obci mať niečo iné. Najväčšie problémy im robia psy z miestnej osady, ktoré sa túlajú po celej dedine,“ uvádzajú Noviny.sk.

„Teraz kto mi tú škodu nahradí? Nech to urobí ten človek, čo povedal, že pes nemôže byť na reťazi,“ hnevá sa majiteľ farmy.

„Ten pes, keď nemôže byť na reťazi a väčšina rómskych obydlí nie je oplotených, tak budú musieť mať koterce a budeme to kontrolovať,“ dodal pre Noviny.sk starosta obce Čičava Dušan Vilenik.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM