Správy

Jej rekonštrukcia je vo finále. Nadšený Polaček: Máme NAJKRAJŠIU fontánu na Slovensku!

Skúška rekonštruovanej Spievajúcej fontány na Hlavnej ulici v Košiciach dopadla na výbornú. Kedy ju predstavia v plnej paráde?

Ilustračný obrázok k článku Jej rekonštrukcia je vo finále. Nadšený Polaček: Máme NAJKRAJŠIU fontánu na Slovensku!
7
Galéria

„Mesiace intenzívnych príprav, rozsiahlej rekonštrukcie a modernizácie Spievajúcej fontány stáli za to. V pondelok podvečer sa uskutočnila jej testovacia skúška, ktorá dopadla skvele,“ informovala prostredníctvom sociálnej siete košická samospráva s tým, že testovanie a programovanie čakajú fontánu aj najbližšie dni, a tak najmä večer ju Košičania i návštevníci môžu opäť vidieť svietiť a hrať.

Aj vodné efekty

„Spievajúca fontána dostala po rekonštrukcii nové čerpadlá, svietidlá, kabeláž, ozvučenie aj osvetlenie. Zároveň umožní projekciu na vodnú hmlu. Obyvatelia a návštevníci mesta sa môžu tešiť aj na nové vodné efekty, ktoré budú súčasťou novej vodnej hry,“ popisuje samospráva.

Spievajúcu fontánu predstaví samospráva v plnej paráde v máji budúceho roka počas Dní mesta Košice.

Nadšený primátor

Primátor Košíc Jaroslav Polaček zdieľal na svojom facebookovom profile videá zo skúšky vynovenej Spievajúcej fontány a neskrýval nadšenie.

„Najkrajšia fontána na Slovensku. Ďakujem všetkým, ktorí sa na tomto diele namakali. Skvelá robota. Keď sme ju včera spoločne testovali, bol to skvelý pocit. Najbližšie týždne posledné dolaďovačky,“ napísal.

Skúška zrekonštruovanej Spievajúcej fontány v Košiciach
7
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM