Jakub Forgács Správy

Andrejov PRÍBEH z východu chytí za srdce: Mladík s dušou dieťaťa potrebuje vašu POMOC

Andrej si po predčasnom narodení so sebou nesie komplikácie celý život. Pomôcť mu môže splnenie výzvy na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Ilustračný obrázok k článku Andrejov PRÍBEH z východu chytí za srdce: Mladík s dušou dieťaťa potrebuje vašu POMOC
7
Galéria
Foto: Mária Labancová

Andrej (19) z Veľopolia (okres Humenné) sa narodil predčasne. Trpí detskou mozgovou obrnou a aj napriek absolvovaniu operácií má zdravotné problémy s bedrovým kĺbom, ktorý mu nedovoľuje chodiť. Rodičia chcú pre svojho syna zabezpečiť potrebné rehabilitácie, ambulantné terapie a náklady spojené so starostlivosťou.

Mladík s dušou dieťaťa

„S nádejou v srdci vás chceme poprosiť o pomoc pre nášho syna Andrejka. Je to 18-ročný mladý muž s dušou dieťaťa,“ píše vo výzve na portáli Ľudiaľuďom.sk jeho mama, Mária Labancová. Ako poznamenala, po predčasnom narodení si so sebou nesie komplikácie celý život.

„Bojujeme a cvičíme, aby sme dosiahli čo najlepšie výsledky. Andrej nechodí ani nikdy nebude, trápi ho vykĺbený ľavý bedrový kĺb, ktorý aj po operáciách neposlúcha . Napriek tomu je Andrejko veľmi aktívny a dokáže sa po kolenách presúvať po celom byte a pekne sedieť,“ opisuje .

Pomoc Andrejovi

Rodina sa so synom snaží pravidelne cvičiť, aby predišli bolesti a zhoršeniu stavu. „Posledné roky nám veľa pomohli v Adeli Medical Centre Piešťany. Andrej si tam zvykol a aj keď je s ním ťažká spolupráca, vedia ho terapeuti zaujať a získať si jeho srdiečko. Našou túžbou je postarať sa čo najlepšie o Andrejka a vytvoriť mu šťastný a spokojný domov,“ želá si Andrejova mama.

Ak by ste chceli Andrejovi pomôcť aj vy, urobiť tak môžete TU.

„Veľmi vďačíme za všetkých anjelov v našom živote. Ďakujeme za každú myšlienku, modlitbu a pomoc,“ dodala pani Labancová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Andrej je mladík s dušou dieťaťa
7
Galéria
Foto: Mária Labancová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM