Futbal

Zápasy ME do 21 rokov vo futbale v Prešove? Borbély to kritizuje: Je to čudné

Extréner slovenskej reprezentácie v malom futbale sa vyjadril k prideleniu organizovania ME do 21 rokov v meste, kde ešte nie je štadión pomerne kriticky.

Ilustračný obrázok k článku Zápasy ME do 21 rokov vo futbale v Prešove? Borbély to kritizuje: Je to čudné
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Organizovanie majstrovstiev Európy do 21 rokov v roku 2025 aj v Prešove znamená, že s výstavbou štadióna sa bude musieť konečne začať. Štadión v našom meste ešte nie je ani zďaleka vo výstavbe, poznáme iba víťaza verejnej súťaže na jeho výstavbu.

Kováčik dúfa

„Štadión v Prešove by mal byť dokončený do konca roku 2024. V dohľadnej dobe by mali začať s výstavbou. Máme skúsenosť s tým, ako rýchlo sa dá postaviť štadión. Reálne sme to videli v Dunajskej Strede či Košiciach. Dúfame, že Prešov bude v poriadku. Samozrejme, musíme mať aj plán B, máme aj náhradné riešenia v prípade, že by štadión v Prešove nebol z nejakého dôvodu dokončený, alebo by bol problém na inom z vybraných štadiónov,“ uviedol šéf SFZ Ján Kováčik na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Svoj názor k téme povedal aj na slovo vzatý odborník Ladislav Borbély. „Toto rozhodnutie sa hodnotí pomerne ťažko. Prideliť organizáciu miestu, kde ešte nestojí ani len ihrisko, nieto štadión, je čudné,“ povedal pre tvnoviny.sk.

Radšej iba v Košiciach

Dodal, že je stále dostatok času na vybudovanie, ale už teraz vidí schodnejšiu cestu.

„Košická aréna je pred úplným dokončením, tak pokojne by sa to v rámci východu mohlo konať len tam, bez zbytočných stresov. Prečo chceme niečo organizovať tam, kde možno nebude štadión? Je to také katarské riešenie,“ dodal odborník. Faktom je, že výstavba nového stánku v metropole Šariša by mala trvať 18 mesiacov a začať sa má s prácami o mesiac až mesiac a pol. Matematicky to teda vychádza, otázka je, či sa po vyše piatich rokoch čakania konečne tieto plány aj reálne uskutočnia.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM