Ľubomír Hudačko Správy

Skolili ju vysoké ceny energií? V Prešove onedlho SKONČÍ ďalšia obľúbená prevádzka, FOTO

V jej priestoroch si zákazníci mohli objednať asi z 30 druhov čajov, vybrať si knihy z knižnice či zahrať rôzne hry. Čoskoro však tomu bude koniec.

Ilustračný obrázok k článku Skolili ju vysoké ceny energií? V Prešove onedlho SKONČÍ ďalšia obľúbená prevádzka, FOTO
5
Galéria

Od februára zatvára ďalší podnik v Prešove, tentoraz ide o fantastickú čajovňu Abarat. Informuje o tom na sociálnej sieti.

„Stretlo sa hneď niekoľko dôvodov. Po pandémii si ľudia odvykli hrať doskovky. Hráčov doskoviek, Magicu aj RPG ubudlo. Samozrejme, pridala sa k tomu aj súčasná situácia, keď energie a s tým všetko ostatné idú hore,“ vysvetľujú zástupcovia známej prešovskej prevádzky jeden z dôvodov.

Situácia nie je dobrá

Abarat podľa ich slov fungoval dlhšie, ako mnohí čakali.

„Dospeli sme k záveru, že musíme zavrieť, pretože situácia Abaratu nie je dobrá a nie je ani výhľad, že sa v blízkej dobe zlepší. Sme z toho smutní, ale neberieme to ako tragédiu,“ znie ďalej stanovisko prešovskej fantastickej čajovne. V jej priestoroch si zákazníci mohli dopriať asi 30 druhov čajov, vybrať si knihy z knižnice či zahrať si z vyše stovky hier, od jednoduchých až po náročné stratégie.

Vznikli priateľstvá

„Mohli sme spraviť radosť a priniesť zábavu mnohým ľuďom, a to je niečo, na čo sme hrdí. S mnohými z vás sme sa spriatelili, a určite sa budeme vídať aj v budúcnosti,“ približujú okolnosti, na ktoré budú radi spomínať.

Z čajovne odznelo aj to, že v budúcnosti nevylučujú opätovné otvorenie, situácia by sa však musela výrazne zmeniť. Keďže však budúcnosť neistá, nateraz nemôžu sľúbiť nič. „Sme radi, že sme vám mohli priniesť dobrý čaj a hry a ďakujeme za vašu priazeň a priateľstvo,“ dodali na záver.

archívne foto

Objektívom: Čajovňa v Prešove musí zatvoriť svoju prevádzku
5
Galéria

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM