Kultúra

Šimkovičová si posvietila na Prešov: Ako hodnotí dve tunajšie kultúrne inštitúcie?

Šimkovičová navštívila Divadlo Viola a Slovenské národné múzeum – Múzeum rusínskej kultúry v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Šimkovičová si posvietila na Prešov: Ako hodnotí dve tunajšie kultúrne inštitúcie?
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Múzeum rusínskej kultúry v Prešove si bude vyžadovať nemalé investície do infraštruktúry. Rezort kultúry sa tým bude zaoberať. Uviedla to ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS), ktorá vo štvrtok pred výjazdovým rokovaním vlády v Michalovciach navštívila inštitúcie na východnom Slovensku.

TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie Ministerstva kultúry SR Petra Bačinská.

Čo v Prešove ocenila

Šimkovičová navštívila Slovenské technické múzeum v Košiciach, Divadlo Viola v Prešove a Slovenské národné múzeum – Múzeum rusínskej kultúry v Prešove.

„Určite by som rada pozvala všetkých ľudí, aby si našli čas a počas návštevy východného Slovenska sa zastavili aj v našich múzeách. Stále expozície, ale aj krátkodobé či dlhodobé výstavy majú rozhodne čím zaujať,“ poznamenala.

V súvislosti s prešovským Divadlom Viola ocenila, že má vo svojom repertoári aj predstavenia pre deti s poruchami autistického spektra alebo s poruchami pozornosti.

„Bolo mi cťou navštíviť toto regionálne divadlo a určite chcem veľmi oceniť všetko, čo robia v prospech detí, ale aj celej spoločnosti,“ dodala ministerka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM