Ľubomír Hudačko Futbal

Schyľuje sa k derby zápasu DESAŤROČIA ako HROM: Tatran môže v baráži o ligu vyzvať Košice

Pokojne sa môže stať, že na východe budeme svedkami východniarskemu derby desaťročia. Tatran Prešov túži po baráži, Košice sa jej chcú vyhnúť. Ako to dopadne?

Ilustračný obrázok k článku Schyľuje sa k derby zápasu DESAŤROČIA ako HROM: Tatran môže v baráži o ligu vyzvať Košice
Zdroj: Viktor Zamborský

Vo futbalových kruhoch na východe sa môže onedlho preberať dôležitá téma z pohľadu boja o najvyššiu súťaž. Kým v Niké lige sa o zotrvanie pobijú v poslednom kole celej sezóny FC Košice a Zemplín Michalovce, v tej druhej chcú do baráže ísť dva tímy; obrodená Petržalka a Tatran Prešov.

A práve tu nastáva mimoriadne zaujímavá situácia. Momentálne je najviac pravdepodobné, že by si o zotrvanie, resp. postup do Niké ligy v baráži zahrali dva najvýraznejšie tímy východu, teda FC Košice a Tatran Prešov.

Zatiaľ to vyzerá na Košice – Prešov

Napovedá tomu tabuľka, keď v najvyššej súťaži strácajú Košice na Michalovce tri body a o poschodie nižšie je Prešov pred Petržalkou pri rozdiele dvoch bodov.

Prešov sa s Košičanmi môže stretnúť v prípade, že:

  • Košice nevyhrajú doma s Michalovcami
  • Prešov vyhrá na ihrisku Humenného
  • Prešov remizuje s Humenným a súčasne Petržalka nevyhrá s béčkom Žiliny

Šarišania majú s Petržalkou vyrovnanú bilanciu vzájomných zápasov (doma 1:1, vonku 0:0) a tak by pri rovnosti bodov a tohto ukazovateľa malo rozhodovať skóre.

To majú lepšie Prešovčania, pred Petržalkou sú v pluse troch gólov.

V piatok a v sobotu

Samozrejme, môže sa stať aj to, že Prešov do baráže nepostúpi a o ligu si zahrá Petržalka s Košicami, alebo Petržalka s Michalovcami. Taktiež pripadá do úvahy aj súboj Zemplína so Šarišanmi.

Netreba však ani dodávať, čo si najviac želajú fanúšikovia z Abova a Šariša, derby medzi dvomi nezmieriteľnými rivalmi z východu by bol ozdobou a ideálnou bodkou aktuálnej sezóny. O osude druholigistov sa rozhodne už v piatok, Košice hrajú svoj domáci duel s Michalovcami v sobotu.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM