Aktualizované Správy

Rodina i kolegovia smútia za špičkovým prešovským chirurgom: Náhle zomrel Peter Bandura

Len nedávno mal narodeniny, zomrel náhle.

Ilustračný obrázok k článku Rodina i kolegovia smútia za špičkovým prešovským chirurgom: Náhle zomrel Peter Bandura
1
Galéria

MUDr. Peter Bandura, PhD. bol členom Komisie MsZ mesta Prešov pre dopravu, strategický rozvoj a informatizáciu. V nedeľu šokovala informácie o jeho náhlom úmrtí, informácie sprostredkovala prešovská radnica na svojej webstránke.

„Prešovčania ho poznali ako špičkového odborníka, vynikajúceho chirurga s empatickým prístupom, ktorý pomáhal pacientom nielen z Prešova, ale z celého regiónu. Venoval sa aj orientálnej medicíne a akupunktúre,“ prízvukuje radnica s tým, že len nedávno, 12. marca, oslávil 68. narodeniny.

Pracoval ako chirurg

Peter Bandura bol mestským poslancom za volebný obvod č. 2, kam patrí Sídlisko II, Kalvária, Kamenná baňa, Wilec hôrka, Borkút, Kyslá Voda, Cemjata, Vydumanec.

Bandura vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Pracoval ako chirurg v Prešove. V rokoch 1989 až 1991 pôsobil ako expert na chirurgiu v rámci medzinárodnej kooperácie v Tunisku.

Dvakrát, v rokoch 1993 a 1994, bol na stáži vo Francúzsku, v rámci postgraduálneho vzdelávania v Centre laparoskopickej chirurgie v Bordeaux vo Francúzsku.

„Absolvoval aj štúdium tradičnej orientálnej medicíny a vietnamskej medicíny na francúzskom inštitúte École de médecines traditionnelles orientales. Venoval sa tiež otázkam bezpečnosti pacientov a možnostiam integratívnej medicíny v našich podmienkach,“ dodáva radnica.

archívne foto

Náhle úmrtie prešovského chirurga, zomrel Peter Bandura
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM