Aktualizované Ľubomír Hudačko Správy

POPLACH na Mukačevskej v Prešove: Cestu po poruche zaplavila voda, ľuďom netiekla žiadna

Obyvatelia Sídliska III sa v noci nevedeli dopátrať dôvodu, prečo na ceste vyvierala značná dávka vody. Už je jasné, čo sa na mieste stalo.

Ilustračný obrázok k článku POPLACH na Mukačevskej v Prešove: Cestu po poruche zaplavila voda, ľuďom netiekla žiadna
Zdroj: Nikola Klingová

„Na Mukačevskej ulici č. 39 na Sídlisku III došlo 10. 6. 2024 v nočných hodinách k poruche vodovodu, ktorá spôsobila presakovanie vody na povrch vozovky a odstavila viaceré domácnosti od zdroja pitnej vody,“ potvrdil problém hovorca mesta Michal Hudák.

Momentálne sídlisko 3 mukacevska

Posted by Nikola Klingová on Monday, June 10, 2024

Poruchu zaevidovala Východoslovenská vodárenská spoločnosť ešte v noci, keď na úsek havárie vyslala svojich pracovníkov.

Pristavili cisterny

„Od rána 11. 6. 2024 sú pre obyvateľov dotknutej oblasti k dispozícii dve cisterny s pitnou vodou. Na odstránení poruchy už v tejto chvíli pracujú zamestnanci VVS,“ pokračoval Hudák s tým, že Východoslovenská vodárenská spoločnosť žiada všetky dotknuté domácnosti o trpezlivosť.

„Vzniknutú poruchu sa jej pracovníci budú snažiť odstrániť v čo najkratšom čase,“ dodal hovorca.

Vážna porucha

„Porucha vznikla na hlavnom potrubí. Ráno okolo 6.30 h sme pristúpili k regulácii pitnej vody, aby sme zabezpečili dodávku pitnej vody do čo najväčšej oblasti,“ uviedla VVS v stanovisku s tým, že ide o vážnu poruchu a intenzívne pracujú na jej odstránení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM