Ľubomír Hudačko Rôzne

Pat a Mat v Prešove?! Novú cyklocestu tam budujú okolo STOŽIARA v strede trasy, FOTO

Nová cyklocesta na Solivare púta pozornosť. Asi kilometrová trasa sa má napájať už existujúcu cykloželezničku, no jej výstavba je zvláštna.

Ilustračný obrázok k článku Pat a Mat v Prešove?! Novú cyklocestu tam budujú okolo STOŽIARA v strede trasy, FOTO
4
Galéria
Zdroj: David Donnell L

Na Solivare v Prešove sa rieši záhada, ako sa tam cyklocesta mohla začať stavať, keď ju museli zúžiť okolo stĺpov a v trase stojí ešte aj veľký stožiar s trafostanicou. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Obrúbnikom obišli jeho betónový základ, no zo šírky ubrali až 80 centimetrov. Prechádzať tadiaľ by bolo pre cyklistov veľké riziko.

Vytýčil to geodet

„Geodet to takto vytýčil, tak to je podľa projektu,“ povedal majiteľ stavebnej firmy Slavomír Dinis. Elektrárne s výstavbou súhlasili s tým, že jeho obrubník bude od osi stožiara vzdialený 2 metre.

„Skutočná trasa nekorešponduje s predĺženou projektovou dokumentáciou a tak nemožno hovoriť o povolenej stavbe zo strany Východoslovenskej distribučnej,“ uviedla pre tvnoviny.sk hovorkyňa VSD Andrea Forbergerová.

Ako si podelia náklady

Mesto elektrárne požiadalo o preloženie trafostanice až po schválení eurofondov.

Stavbu v tomto úseku pozastavili, pritom prekládka konečnú sumu navýši. „Budeme jednať na základe memoranda o tom, ako si podelíme náklady na odstránenie, alebo preloženie tohto stĺpa,“ doplnil k téme viceprimátor mesta Prešov Peter Krajňák.

Viac záberov z miesta nájdete vo fotogalérii.

Kuriózna výstavba cyklocesty v Prešove
4
Galéria
Zdroj: David Donnell L
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM