Ľubomír Hudačko Správy

Onedlho na Sídlisku 2 pošta DEFINITÍVNE skončí: Generálny riaditeľ napísal Prešovčanom list

Slovenská pošta pristúpila k rušeniu Pošty 4. Tá bola z jej pohľadu finančne stratová. V meste tak z pôvodného počtu deväť ostáva v prevádzke osem pôšt.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho na Sídlisku 2 pošta DEFINITÍVNE skončí: Generálny riaditeľ napísal Prešovčanom list
Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti so vzniknutou situáciou bolo mesto Prešov pripravené ponechať priestory v Obchodnom nákupnom centre Central a nájsť vhodnejšiu alternatívu pre prevádzku pošty. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Terézia Rácová.

„Slovenskou poštou sme boli ubezpečení, že takmer všetky služby, na ktoré boli obyvatelia mesta Prešov doteraz zvyknutí, vybavia u svojho poštára, príp. poštového kuriéra,“ vysvetlila Rácová.

V tejto veci sa primátor František Oľha v januári zúčastnil rokovania na generálnom riaditeľstve Slovenskej pošty.

„Na tomto stretnutí sa mestu Prešov podarilo dohodnúť spomalenie procesu zatvárania ďalších pôšt, ktoré vykazujú zlé ekonomické parametre. Zástupcovia mesta predniesli aj návrh preusporiadať umiestnenie prešovských pôšt tak, aby bola zachovaná, prípadne zlepšená dostupnosť všetkým obyvateľom. To však už ostáva na posúdení Slovenskej pošty,“ doplnila Rácová.

Nemôže ich prevádzkovať

Generálny riaditeľ Slovenskej pošty Ľubomír Mindek v tejto súvislosti napísal Prešovčanom list.

Služby, ktoré sme využívali pred pár rokmi a nevedeli sme si život bez nich predstaviť, sa podľa jeho slov stanú menej nevyhnutné a rýchlo na ne zabúdame.

„Tak sa to stalo aj s poštovými službami v meste. Ich využívanie kleslo tak, že Slovenská pošta nemôže u vás naďalej prevádzkovať rovnaký počet kamenných pôšt a sme nútení prikročiť s účinnosťou od 01.04.2023 k zmene spôsobu poskytovania poštových služieb,“ píše v liste.

Pošta neodchádza

Takmer všetky služby, na ktoré sme boli doteraz zvyknutí, vybavíme u poštárov a poštového kuriéra.

„Cez poštového doručovateľa a kuriéra dostanete list aj balík, kuriér môže prevziať expres zásielku. Doručovateľka či doručovateľ donesú dôchodok ako doteraz, donesú noviny, kúpite poštové známky či žreby,“ dodal Mindek s tým, že pošta z mesta neodchádza, ale mení spôsob a formu poskytovania služieb.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM