Ľubomír Hudačko Krimi

NOVÉ správy po zrážke s vlakom na Košickej ulici v Prešove: Vodič si nevšimol signalizáciu

Na zabezpečenom priecestí so svetelnou signalizáciou došlo v piatok ráno k nehode osobného vlaku a auta. Pri nehode sa nikto nezranil.

Ilustračný obrázok k článku NOVÉ správy po zrážke s vlakom na Košickej ulici v Prešove: Vodič si nevšimol signalizáciu
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Vlaková doprava v úseku Prešov – Drienovská Nová Ves je už po nehode obnovená. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický.

V spomenutom úseku na zabezpečenom priecestí so svetelnou signalizáciou došlo v piatok ráno k nehode osobného vlaku a auta. Pri nehode sa nikto nezranil. Zabezpečená bola náhradná autobusová doprava.

Nevšimol si to

Podľa našich informácií si vodič osobného auta nevšimol svetelnú výstražnú signalizáciu, ani zvukový signál.

Ako informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický, k nehode došlo na zabezpečenom priecestí so svetelnou signalizáciou. Následkom nehody došlo k prerušeniu dopravy v danom úseku.

Došlo k poruche

Ako pokračoval, na miesto sa dostavili záchranné a policajné zložky, ktoré zabezpečili oblasť a začali s vyšetrovaním nehody.

„V osobnom vlaku sa viezlo približne 30 cestujúcich, ktorým bola zabezpečená náhradná autobusová doprava. Vzhľadom na skutočnosť, že v dôsledku nehody došlo k poruche na infraštruktúre, náhradná autobusová doprava je v úseku Prešov – Drienovská Nová Ves nasadená aj v súčasnosti. Odstránenie následkov zamestnancami manažéra infraštruktúry (Železnice Slovenskej republiky) a obnovenie dopravy očakávame v priebehu dnešného dňa,“ povedal Drevický.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM