Ľubomír Hudačko Správy

Môže niekto z veže kostola len tak vypadnúť? K takejto TRAGÉDII ešte v Prešove nedošlo

Na vežu prešovského kostola sa môže dostať každý, kto si zaplatí vstup. Vypadnúť z výšky vyše 70 metrov nie je jednoduchá záležitosť.

Ilustračný obrázok k článku Môže niekto z veže kostola len tak vypadnúť? K takejto TRAGÉDII ešte v Prešove nedošlo
Zdroj: Dnes24.sk

Tragédia, k akej došlo v sobotu podvečer v centre Prešova otriasla aj okoloidúcimi, ktorí boli v čase činu neďaleko. Mladý muž neprežil pád z veže konkatedrály sv. Mikuláša, o čom sme vás informovali v TOMTO ČLÁNKU.

Ťažko si však predstaviť, že podobná udalosť sa môže udiať náhodou.

Čo si zisťoval

Muž, ktorý po páde z nej prišiel o život mal zrejme tento krok pripravený. Podľa našich zistení sa zosnulý mladík informoval vopred, kedy bude prístup na vežu otvorený.

Čo však môže byť dôvodom tragického kroku mladého muža je nejasné, viac podrobností k prípadu neuviedla ani polícia.

Môže sa zatočiť hlava

„K pádu došlo za zatiaľ bližšie nezistených príčin. Muž bytom v Bratislave následkom zranení podľahol. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre usmrtenie,“ povedal k prípadu Prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik s tým, že bližšie okolnosti vyšetrujú.

Na veži úplne hore je pre turistov k dispozícii výhľad, ktorý sa oplatí vidieť. Môže sa z neho zatočiť hlava, ale pred prípadným pošmyknutím či omdlením turistov chráni hrubší múr. Ten by človek potreboval najprv preliezť, aby sa dostal úplne pred priepasť vysokú vyše 70 metrov.

Od sprístupnenia veže pre turistov ešte k takémuto nešťastiu nedošlo.

Situáciu čiastočne zachytili aj miestne kamery, mužovi na mieste okoloidúci podávali prvú pomoc a masáž srdca. Jeho život sa však zachrániť nepodarilo. Mal iba 34 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM