Ľubomír Hudačko Správy

Mesto sľubuje dobrú správu: Na Solivare pred týmito bytovkami zaparkujeme vôbec PRVÝKRÁT

K bytovkám postaveným ešte v roku 1968 parkovisko nebolo dobudované, všetko by sa však malo zmeniť počas najbližších 6 mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sľubuje dobrú správu: Na Solivare pred týmito bytovkami zaparkujeme vôbec PRVÝKRÁT
Zdroj: Mesto Prešov

Na Solivare bude 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Dnes24.sk o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.

V Prešove pribudne 46 úplne nových miest na parkovanie pre obyvateľov vnútroblokov na Lesníckej ulici na Solivare. K bytovkám postaveným ešte v roku 1968 parkovisko nebolo dobudované, všetko by sa však malo zmeniť počas najbližších 6 mesiacov.

Prvýkrát v histórii

„Historicky to bude prvýkrát, čo budú mať obyvatelia týchto bytoviek možnosť zaparkovať svoje auto rovno pred bytovkou na riadnych, vybudovaných parkoviskách. V 60-tych rokoch bolo áut citeľne menej ako na cestách, tak aj na parkoviskách, no v súčasnosti sú už takéto plochy nevyhnutnosťou. Prvé miesta na zaparkovanie sa tu mestu podarilo zrealizovať pre jednu zo štyroch bytoviek pred štyrmi rokmi ešte v prvej etape projektu. Teraz pokračujeme a dopĺňame parkoviská pred všetky vnútrobloky na Lesníckej ulici,“ uviedol primátor František Oľha.

V rámci projektu sa mesto snažilo dosiahnuť kompromis pri nevyhnutnom výrube stromov, ktoré tvoria neodmysliteľnú časť tejto obytnej zóny.

Do konca septembra

Po komunikácii s odborom životného prostredia, odbornou verejnosťou a dendrológmi boli viaceré parkovacie miesta z projektového zámeru vynechané, aby došlo k zachovaniu pôvodnej zelene, o ktorej ochranu sa zasadzovali aj obyvatelia bytoviek.

Spoločnosť, ktorá je zhotoviteľom už stavenisko prevzala.

„46 miest na parkovanie má v pláne stihnúť postaviť za 6 mesiacov do konca septembra roka 2024. Mesto do rozvoja parkovania na Solivare pri tomto projekte investuje 95 627,09 eur s DPH,“ doplnila radnica.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM