Ľubomír Hudačko Správy

Má výbornú pamäť a chuť do života: Pán Imrich oslávil neskutočných 102 rokov!

V Prešove aktuálne žije šestnásť ľudí vo veku nad sto rokov. Z nich sú dve 104-ročné ženy, ktoré v tomto roku dosiahnu vek 105 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Má výbornú pamäť a chuť do života: Pán Imrich oslávil neskutočných 102 rokov!
3
Galéria

V piatok 2. júna 2023 sa dožil krásneho jubilea 102 rokov Prešovčan Imrich Jusko. Ku gratulácii rodiny sa pripojilo aj vedenie mesta Prešov, o čom radnica informuje na svojej webstránke.

„Pán Jusko má aj napriek obmedzenej mobilite veľkú chuť do života a výbornú pamäť. Momentálne je klientom Zariadenia pre seniorov Náruč na Veselej ulici,“ pripomínajú z prešovskej radnice.

Celé roky pešo

Pán Imrich sa narodil 2. júna 1921 v Župčanoch, ako šieste z 11 detí, ôsmich chlapcov a 3 dievčat.

Celých 8 rokov dochádzal viac ako 7 km pešo zo Župčian do Prešova, aby si mohol plniť školské povinnosti. Bol ambicióznym žiakom a dobre sa učil.

Dve 104-ročné ženy

So svojou takmer 89-ročnou manželkou Jaroslavou sa zoznámil neskôr pri práci vo výrobe, kde pracoval viac ako 30 rokov. Oženil sa s ňou ako 43-ročný, ona mala vtedy 29 rokov. Narodili sa im dve dcéry.

„V Prešove aktuálne žije šestnásť ľudí vo veku nad sto rokov. Z nich sú dve 104-ročné ženy, ktoré v tomto roku dosiahnu vek 105 rokov,“ doplnila prešovská samospráva.

Objektívom: Pán Imrich oslávil už 102 rokov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM