Ľubomír Hudačko Futbal

Divné výsledky Tatrana: Prešov ZASE prehral a ide len do baráže. Postup oslavujú Košice

O klube Leicester City sa traduje, že ide o mužstvo, ktoré fanúšika napokon vždy sklame. Niečo podobné sa teraz celkom hodí na výkony Tatrana Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Divné výsledky Tatrana: Prešov ZASE prehral a ide len do baráže. Postup oslavujú Košice
Zdroj: Dnes24.sk

Drvivú väčšinu časti sezóny bol Tatran Prešov na 1. mieste, ešte nedávno aj so sedembodovým náskokom pred druhými Košicami.

Postupne sa scvrkával na päť bodov, tri či dva body. Napokon sa po zvláštnych a nevýrazných výsledkoch bez gólovej potencie od Šarišanov pred Tatran dostal rival z Košíc a v piatok už rovno aj oslávil postup do Fortuna ligy.

Vypnuté komentovanie

Ešte v marci to pritom vyzeralo, že Košiciam sa prinajlepšom ujde druhá priečka v II. lige, ktorá by znamenala baráž proti predposlednému tímu Fortuna ligy.

Na sociálnych sieťach sa šírili rôzne informácie o povzbudení pre Považskobystri­čanov, aby sa proti Prešovu snažili ešte viac (vyhrali 1:0).

Tatran následne vypol komentovanie príspevkov na klubovom facebooku a zelenobieli vsietili v troch dôležitých zápasoch jediný gól.

Pred prehrou na Považí zaváhali s dnes už vypadávajúcou Račou (0:0) a keď sa zdalo, že boj o postup by mohol byť napínavý aspoň do posledného kola, prišla ďalšia prehra v Dolnom Kubíne (2:1).

Iba baráž

Košičania tak už po polčase vedeli, že im na postup stačí jediný gól, napokon strelili dva a radujú sa z postupu. A Prešov po skvelej sezóne napokon putuje len do baráže.

Tam sa pravdepodobne stretne s preňho silnými Zlatými Moravcami.

„Rozhodla šírka kádra. Celú sezónu sme podávali konzistentné výkony. Klobúk dolu pred Prešovom. Držíme mu palce v baráži. Ja osobne fandím všetkým východniarom, ktorí sa snažia robiť futbal a postúpiť do prvej ligy. Náš súboj bol veľmi tvrdý na hranici férovosti. Napokon to všetko dopadlo tak, že sa radujeme my,“ poznamenal prezident FC Košice Dušan Trnka, ktorý hľadal trénera, aby doviedol FC k postupu niekoľko sezón.

Napokon ho našiel v podobe Antona Šoltisa, bývalého hráča Tatrana.

MFK Dolný Kubín – 1. FC Tatran Prešov 2:1 (2:0)

Góly: 28. Jackuliak, 44. Farský – 68. Andrič.

  • ŽK: Bača, Červeň – Karaš, Baran, Nagy, Hatok, Milunovič,
  • 425 divákov
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM