Ľubomír Hudačko Správy

Ako to mesto vyrieši? ŠPINA a odpadky na Stromoradí Prešovčanom dvíhajú tlak, FOTO

Kmeťovo stromoradie v Prešove je frekventované miesto, kde sa stretávajú mladí ľudia, ale aj neprispôsobiví občania. Ostáva tam po nich škaredý pohľad.

Ilustračný obrázok k článku Ako to mesto vyrieši? ŠPINA a odpadky na Stromoradí Prešovčanom dvíhajú tlak, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Ján Štovka

Často tam po nich vidno odpadky a neporiadok, čo vytvára mimoriadne neestetický dojem.

„Zanechávajú tam neporiadok a odpadky. Na čistenie tejto ulice pritom nie je možné zabezpečiť 24-hodinovú službu,“ vysvetlila pre Dnes24.sk hovorkyňa mesta Terézia Rácová.

Prešovčanom daný pohľad zdvíha tlak, v aktuálny týždeň platil daný stav na mieste od pondelka rána.

Ľady sa pohli

„Pekne to tam ležalo s bordelom okolo. Veľmi dobre si pamätám na ponúkané vcelku jednoduché riešenia "ako“. No ako sa vraví, skutek-utek," rozhorčil sa nad daným stavom náš čitateľ.

Ľady sa však, našťastie, pohli. Vo štvrtok 23.03.2023 boli podľa hovorkyne odpadky v tejto lokalite prostredníctvom pracovníkov menších obecných služieb vyzbierané.

„Dodávateľská spoločnosť na tejto ulici zabezpečuje denne vysypávanie malých odpadkových košov, zber odpadu okolo týchto košov a 1-krát do týždňa ručné zametanie tejto ulice,“ pokračovala Rácová.

Ako ďalej uviedla, minimálne 2-krát týždenne je táto lokalita čistená pracovníkmi menších obecných služieb, ktorí sú súčinní pri čistení reprezentatívnych priestranstiev v mestskej časti č. 4, ako aj v iných mestských častiach mesta Prešov.

Plán založenia podniku

„Aktuálne intenzívne pripravujeme spustenie procesu na rekonštrukciu Kmeťovho stromoradia, ktoré považujem za prioritu, čo sa týka verejných priestranstiev v centre mesta, ale aj skultúrnenia tamojšieho prostredia. Taktiež plánujeme v tomto roku založiť sociálny podnik, ktorého úlohou by bolo okrem iného aj čistenie verejných priestranstiev. Veríme, že sa nám konečne podarí nastaviť systém tak, aby sa zlepšila čistota v centre, ale aj vo všetkých ostatných častiach mesta," dodal k téme primátor mesta František Oľha.

Viac záberov stavu na mieste pred štvrtkom 23. marca nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Na stromoradí je pravidelne neporiadok, mesto má riešenie
5
Galéria
Zdroj: Ján Štovka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM