Rôzne

ZŠ Pugačevova aj MŠ Třebíčska majú nové riaditeľky: Kto bude stáť na ich čele?

Známe sú už mená nových riaditeliek v dvoch humenských školách. Jedná sa o ZŠ Pugačevova a MŠ Třebíčska. Vymenovala ich primátorka mesta po voľbách v radách škôl.

Ilustračný obrázok k článku ZŠ Pugačevova aj MŠ Třebíčska majú nové riaditeľky: Kto bude stáť na ich čele?
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulý mesiac vyhlásila humenská samospráva výberové konanie na pozíciu riaditeľa MŠ Třebíčska, ZŠ Pugačevova a ZŠ SNP. Výberové konanie sa koná formou volieb, ktoré má na starosti Rada školy (RŠ). Jej zloženie je individuálne podľa počtu zamestnancov danej školy alebo škôlky, štandardne je to však od 9 do 13 členov, z toho štyria delegáti samosprávy, štyria zástupcovia rodičov, 2 pedagogickí a jeden nepedagogický pracovník školy. Okrem toho sú pri hlasovaní prítomní aj zástupcovia Štátnej školskej inšpekcie a Krajského školského úradu v Prešove. Informovala o tom humenská radnica na svojej webovej stránke.

„Na základe hlasovania komisie RŠ vo výberovom konaní zvíťazili a boli navrhnuté na funkciu riaditeľky MŠ Třebíčska, Mgr. Danka Kačurová a v ZŠ Pugačevova, PaedDr. Pavlina Kurucová. Rada školy tieto návrhy predložila primátorke mesta Humenné, ktorá sa s výberom komisie RŠ stotožnila a vymenovala do funkcie spomínané riaditeľky,“ uviedla radnica.

V prípade ZŠ SNP bolo výberové konanie pozastavené.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM