Známi Humenčania si radi pochutia tiež: Zistili sme ich obľúbené jedlá
Svoje obľúbené jedlá má vari každý z nás. A platí to aj pre známych Humenčanov. Veď sledujte...

Jedlo patrí k nášmu životu. No najviac sa dokážeme potešiť, keď nám na stole pristane práve to naše obľúbené. Tak je to aj u našich známych rodákov či obyvateľov Humenného. My sme sa na viacerých obrátili a tí nám prezradili, aké sú práve ich obľúbené jedlá.
Temperamentná speváčka, ale i herečka Lenka Rakárová je už osem rokov vegetariánka. „Preferujem najmä zdravú, surovú stravu. Obľubujem husté zeleninové polievky, ktoré si pripravujem takmer denne. Recepty si zvyčajne vymýšľam podľa aktuálnej sezóny a dostupných surovín, rada experimentujem s novými chuťami, koreninami či bylinkami,“ opísala svoje chute táto rodáčka z Humenného. S úsmevom ešte dodala, že keď je doma na východe, tatarčané pirohy od mamy musia byť.
Riaditeľ Gymnázia arm. gen. L. Svodobu v Humennom Ivan Pajtaš podľa svojich slov v jedle nie je prieberčivý. „Zjem všetko, ani nemám nejak zvlášť obľúbené jedlo,“ nekonkretizoval. No prezradil, že varenie je jeho záľubou. „Veľa som sa o varení naučil od mojej svokry z Gemera, ktorá celý život bola kuchárkou. Dnes má už 85 rokov a ešte stále spolu varíme.“
Podobne zareagoval na našu otázku aj predseda Klubu vojenskej histórie Beskydy Martin Drobňák. „Mám mnoho obľúbených jedál, ťažko pomenovať jedno konkrétne.“
Policajná hovorkyňa Jana Migaľová s úsmevom priznala, že má všetko rada, vo všeobecnosti rada je a predovšetkým sladké. „Mám rada bryndzové halušky a bryndzu v akomkoľvek podaní a veeeľmi ľúbim rôzne mliečne kokteily… Čokokády, pudingy,… No jednoducho všetko naše slovenské!“
Spravodajská reportérka Jana Veľasová prezradila, že v poslednom čase sa jej obľúbeným jedlom stal tatársky biftek. „Pripraviť si ho sama doma, na to som si zatiaľ netrúfla, mám však už skúsenosťami overený podnik v Humennom, kde ho robia na jedničku a preto si tatarák dávam iba tam,“ uviedla.
Foto: ilustračné