Rôzne

Zmena času zastihne aj cestujúcich priamo vo vlakoch: TAKTO ovplyvní jazdu rýchlikov z Humenného

V nedeľu 27. marca nadránom dôjde k zmene stredoeurópskeho času na letný čas. V tom čase budú na trati aj dva rýchliky štartujúce v Humennom a jeden naopak smerujúci do nášho mesta. Ako to ovplyvní ich jazdu?

Ilustračný obrázok k článku Zmena času zastihne aj cestujúcich priamo vo vlakoch: TAKTO ovplyvní jazdu rýchlikov z Humenného
Zdroj: TASR

V nedeľu o 2:00 ráno stredoeurópskeho času (SEČ) sa posunú ručičky hodín dopredu na 3:00 stredoeurópskeho letného času (SELČ). Táto zmena ovplyvní na slovenskom území jazdu piatich diaľkových vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Informovala o tom riaditeľka Odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

Dva z nich pritom štartujú z humenskej stanice a ďalší bude mať do Humenného namierené. Tu sú bližšie informácie.

R 1614 Zemplín

Humenné 21.37 h – Košice 23.34 h – Žilina 3.01 h – Bratislavy hl. st. 6.05 h – Bratislavy N. M. 6.56 h

Vlak v úseku trasy od Humenného po Liptovský Mikuláš ide podľa cestovného poriadku. Na úseku od Ružomberka do Bratislavy hlavnej stanice pôjde zmeškaný o 60 minút (dotkne sa odchodov zo staníc: Ružomberok, Kraľovany, Vrútky, Žilina, Púchov, Trenčianska Teplá, Trenčín, Nové Mesto n. Váhom, Piešťany, Leopoldov, Trnava, Bratislava-Vinohrady, príchod Bratislava hl. stanica). Zo stanice BA hl. stanica do stanice Bratislava-Nové Mesto pôjde spoj zmeškaný o 30 minút.

R 442 Bohemia

Humenné 19.46 h – Košice 22.08 h – Žilina 1.34 h – Praha 7.39 h

Vlak v úseku od Čadce do Prahy pôjde zmeškaný o 60 minút (na slovenskom území je dotknutý odchod zo stanice Čadca – meškanie 60 minút).

R 443 Bohemia

Praha 23.09 h – Žilina 5.16 h – Košice 9.01 h – Humenné 10.33 h

Vlak po celej trase na slovenskom území pôjde zmeškaný o 60 minút (dotknuté odchody zo staníc Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Vrútky, Kraľovany, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Štrba, Poprad-Tatry, Spišská N. Ves, Margecany, Kysak, Košice). Na úseku od Košíc do Humenného pôjde zmeškaný do 30 minút (dotknuté odchody zo staníc Košice, Trebišov, Bánovce nad Ondavou, Michalovce, Strážske, príchod do Humenného).

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM