Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Zima pri slovenskom mori? Lákadlom je termálny poklad, FOTO

Oáza pri slovenskom mori i počas zimy? Máme pre vás oddychovú lahôdku – adresu raja priamo v srdci Zemplína, ktorý vás zohreje aj v mrazoch.

Ilustračný obrázok k článku Zima pri slovenskom mori? Lákadlom je termálny poklad, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Thermal Šírava Spa resort

Viete už teraz, že zimné mesiace, ktoré nás ešte čakajú, chcete stráviť inak? Prinášame vám tip na najlepší liek na zimnú nostalgiu. Príjemné miesto pre deti aj dospelých, ale aj tip na polročné či jarné prázdniny v blízkosti slovenského mora. Dokonalý relax pre nás veľkých, odmena za vysvedčenie pre malých, ale aj miesto, ktoré vďaka svojej jedinečnosti spája celé rodiny.

Jediný v kraji

Na východnom Slovensku v srdci Zemplína sa nachádza oáza, kde si človek môže oddýchnuť a načerpať novú energiu. Zistili sme, že medzi návštevníkmi patrí k najväčším lákadlám na Zemplínskej šírave (okr. Michalovce). Reč je o jedinom termálnom rezorte v Košickom kraji našej republiky. Thermal Šírava Spa resort **** vás doslova zastaví po hektických povinnostiach a vy si môžete dopriať oddych (pozrite si otváracie hodiny aj vodného sveta ).

Milovníci relaxu by si mali vyhradiť aspoň pár dní na objavovanie moderného rezortu. A to nielen preto, že opakovaný pobyt v termálnych vodách zrýchľuje metabolizmus a odbúrava stres, ale aj preto, aby stihli absolvovať rôzne procedúry a užiť pobyt naplno.

Viac zážitkov

Výhodou spomínaného zariadenia je, že do termálneho sveta sa dá odbehnúť jednoducho len v papučkách z hotelovej izby. Nemusíte sa ponáhľať domov, ale nechať sa rozmaznávať a nechať zastaviť čas.

Ubytovať sa v blízkosti sveta vodných atrakcií znamená aj viac zážitkov. Čakajú vás blahodarné účinky geotermálneho prameňa a skutočný pôžitok. Ten zažijete najmä v sedacej časti relaxačného bazéna s horúcou zdravou vodou.

Lieči dušu aj telo

Zaujímavosťou je, že vodný svet rezortu využíva geotermálny prameň, ktorý zložením pripomína liečivú vodu známych legendárnych kúpeľov, akú používali v kúpeľníctve naši predkovia už 18. storočí. Okrem príjemnej teplej vody si môžete vychutnať saunové ceremoniály, masáže i voňavý kúpeľ. Návštevníci môžu relaxovať tiež v panoramatickej vírivke s rozprávkovým výhľadom na slovenské more.

Pre tých, ktorí sa radi zabavia, ponúka vodný svet veľa atrakcií. Drobci sa vybláznia v detskom bazéniku, väčšie deti potešia tobogány. Aj v zime sa môžete okúpať v teplej vodičke s nádherným výhľadom na prírodnú panorámu a pohorie Vihorlat. Stačí len vypnúť, zresetovať hlavu a vychutnať si plnými dúškami silu termálneho zázraku.

Pozrite si aj video a nezabudnite ani na priloženú fotogalériu.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM