Rôzne

Záhrada, ktorá učí. V areáli ZŠ Kudlovská v Humennom vyrástla ekoučebňa, FOTO

Základná škola Kudlovská v Humennom bola ako jedna z mála škôl na Slovensku vybraná do projektu Záhrada, ktorá učí.

Ilustračný obrázok k článku Záhrada, ktorá učí. V areáli ZŠ Kudlovská v Humennom vyrástla ekoučebňa, FOTO
5
Galéria
Zdroj: ZŠ Kudlovská

Projekt je realizovaný občianskym združením Živicia, ktorá poskytuje školám finančný príspevok v hodnote 1 200 eur na vybudovanie školských záhrad. Informovala o tom Lucia Rohaľová zo ZŠ Kudlovská.

„Naša škola sa v projekte zamerala na prebudovanie už existujúcej bylinkovej záhrady na ekoučebňu, ktorá poslúži žiakom na výučbu biológie a iných predmetov,“ priblížila L. Rohaľová.

V záhrade postavili altánok, do ktorého umiestnili pníky na sedenie a lavice. Pod stromami vybudovali oddychové zóny pre žiakov v školskej družine. Okolo plota posadili čerešne a iné okrasné stromy, čím dosiahli vertikálne tienenie pozemku.

„Nezabudli sme ani na zvieratká, pre ktoré sme vyrobili napájadlá s vodou a domčeky na prezimovanie. Naša snaha bola ocenená samou prírodou. V čase kvitnutia levandule a šalvie nafotili žiaci množstvo užitočného hmyzu ako sú včely, čmeliaky, babôčky a bystrušky,“ doplnila L. Rohaľová.

Ekoučebňu na ZŠ Kudlovská si môžete pozrieť v pripojenej fotoogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

FOTO: Bylinkovú záhradu na ZŠ Kudlovská prebudovali na ekoučebňu
5
Galéria
Zdroj: ZŠ Kudlovská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM