Rôzne

Z albumu potomkov Andrássyovcov: V zámku pobudnú jeho dosiaľ nezverejnené snímky!

Z obdobia druhej polovice 17. storočia až po dnešok. V zámku sú k videniu fotografie dominanty Humenného, ktoré by nemali ujsť žiadnemu lokálpatriotovi.

Ilustračný obrázok k článku Z albumu potomkov Andrássyovcov: V zámku pobudnú jeho dosiaľ nezverejnené snímky!
Zdroj: Dnes24.sk

V humenskom zámku sú vystavované fotografie práve tejto dominanty nášho mesta. A medzi nimi sa nájdu aj dosiaľ nezverejnené snímky- pochádzajúce z rodinného albumu potomkov Andrássyovcov žijúcich v Kanade! Nachádzajú sa medzi nimi zachytené komnaty, ktoré v súčasnosti Vihorlatské múzeum (VM) v Humennom spravuje ako súčasť umelecko-historickej expozície, ale aj priestory, ktoré sa v plynutí času výrazne zmenili alebo slúžia iným účelom. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Jana Fedičová z VM.

To všetko v rámci výstavy s názvom Kaštieľ v zrkadle času, ktorá je sprístupnená od minulého týždňa až do konca novembra 2017.

„Súbor veľkoformátových fotografií prináša zábery od najstarších dochovaných vyobrazení štvorkrídlového objektu kaštieľa a priľahlého parku v Humennom na rytine z obdobia druhej polovice 17. storočia po dnešok,“ priblížila J. Fedičová.

Doplnila, že časť z takmer tridsiatky vystavovaných fotografií  zachytáva bohatosť interiérového vybavenia jednotlivých kaštieľskych komnát a vnútorného kaštieľskeho nádvoria z obdobia 19. storočia až začiatku 20. storočia, keď bol kaštieľ obývaný poslednými majiteľmi šľachtického rodu Andrássy.

Návštevníci zámku si tak majú možnosť – v zrkadle času plynúceho takmer štyri storočia – porovnávať architektonické premeny kaštieľa až po súčasnosť, zoznámiť sa s pôvodným zariadením, bytovými doplnkami a umeleckými dielami kaštieľa ako najhonosnejšieho sídla horného Zemplína a dominanty mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM