toš Rôzne Správy

Výstavba novej bytovky na Sídlisku pod Sokolejom: Práce napredujú, finálny termín platí

Problém s dodržaním harmonogramu stavby môže nastať, ak by bol nariadením vlády obmedzený počet pracovníkov na stavenisku.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba novej bytovky na Sídlisku pod Sokolejom: Práce napredujú, finálny termín platí
Zdroj: MsÚ Humenné

V časti Sídliska pod Sokolejom vyrastá nový bytový dom, v ktorom sa bude nachádzať 38 bytových jednotiek.

Ako informoval Marián Škuba z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, novostavba päťpodlažnej budovy sa aktuálne nachádza na „druhom" poschodí.

„Aktuálne sa na stavbe nachádza 12 až 15 ľudí. Problém môže nastať, ak by bol nariadením vlády obmedzený počet pracovníkov na stavenisku. Vtedy môže byť ovplyvnený časový harmonogram realizácie stavby. Súčasné opatrenia proti rozširovaniu koronavírusu sa snažia riešiť prácou v malých skupinkách,“ vysvetlil Škuba.

„Bytovka na Sídlisku pod Sokolejom má termín ukončenia prác do konca júla, momentálne sa práce nachádzajú na druhom podlaží. Časovo náročnejšie sú práce v zemi, výstavba podlaží by sa mala realizovať už v rýchlejšom tempe,“ poznamenal humenský primátor Miloš Meričko.

Ten sa počas kontrolného dňa sa zaujímal aj o vonkajšie priestory, ktoré budú tvoriť blízke okolie bytového domu. Zo západnej strany bytovky sa má realizovať chodník, ostatnú časť bude tvoriť zeleň. Pri východnej časti budovy sa zriadi parkovacia plocha s celkovou kapacitou 43 parkovacích mi­est.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM