Rôzne

Vyrazte si v Humennom za oddychom: Pozrite, aké akcie nás tento týždeň čakajú

Odštartoval posledný septembrový týždeň. A počas neho sa môžeme tešiť na viaceré podujatia aj v Humennom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Vyrazte si v Humennom za oddychom: Pozrite, aké akcie nás tento týždeň čakajú
Zdroj: Dnes24.sk

Večer v kine

Máte chuť na kino? V tom humenskom dávajú v stredu o 19:30 hod. v rámci európskeho kina film s názvom Druhá strana nádeje. ide o fínsko-nemeckú tvorbu a kombináciu žánrov dráma a komédia. Navyše téma je viac než aktuálna.

Najnovšia snímka Akiho Kaurismäkiho sa venuje téme utečencov. Wikström – bývalý obchodník, ktorý nedávno investoval do nie veľmi úspešnej reštaurácie a utečenec Khaled, ktorý práve prišiel do Fínska, aby tu požiadal o azyl. Nevšedná dvojica sa stretáva práve na pôde reštaurácie a Wikström sa rozhodne Khaledovi pomôcť. Zamestná ho na čierno. Snímke s vážnou témou nechýba absurdný humor, typickým pre tohto fínskeho filmára.

Kaštieľ v zrkadle času

Aj tento týždeň je v ponuke viacero výstav, či už v kaštieli alebo v Dome kultúry. Zo všetkých vyberáme výstavu Kaštieľ v zrkadle času, teda výstava o zámku na zámku. Vystavované sú najstaršie dochované vyobrazenia tejto dominanty mesta až po súčasné fotografie. A medzi nimi sa nájdu aj dosiaľ nezverejnené snímky- pochádzajúce z rodinného albumu potomkov Andrássyovcov žijúcich v Kanade!

Slávnosti vína

V piatok sa v Humennom uskutočnia Slávnosti vína a to vo Vínnom dome u Someliéra. Ochutnať budete môcť viac ako 50 druhov vína z 9 vinárstiev zo Slovenska, burčiak či holandské syry. Súčasťou podujatia bude tiež výstava šperkovníc a hudobná vložka v podaní dueta piano – gitar, sabráž. Akciu môžete navštíviť hocikedy v čase od 16:00 do 22:00 hod.

Prvý domáci zápas

Hokejistov MHK Humenné čaká tento týždeň prvý zápas sezóny na domácom zimnom štadióne. Pôjde o tretie kolo a ich súperom bude MHK Martin. Duel sa odohrá v sobotu, pričom úvodné buly zápasu hodí rozhodca o 17:30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM