Rôzne

Vyrastie nové športovisko: Medzilaborčania budú mať multifunkčnú ľadovú plochu

Medzilaborčania budú mať novú multifunkčnú ľadovú plochu. S výstavbou chce mesto začať na jar tohto roka, v ktorom by ju mali aj spustiť do prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Vyrastie nové športovisko: Medzilaborčania budú mať multifunkčnú ľadovú plochu
Zdroj: TASR

Multifunkčná ľadová plocha vyrastie v areáli Mestského športového klubu Spartak. Ako informoval primátor mesta Vladislav Višňovský, predpokladaný rozpočet na vybudovanie tohto športoviska predstavuje 320 000 eur. Časť financií poskytol Prešovský samosprávny kraj, mesto si vzalo aj úver vo výške 150 000 eur, ktorý bude splácať tri roky. Z vlastných zdrojov a z prostriedkov rezervného fondu na túto aktivitu vyčlenila samospráva spolu 70 000 eur. Plochu by chceli sprevádzkovať už v novembri tohto roka. „Myslím si, že ten termín je reálny,“ poznamenal primátor.

Využitie v zime aj v lete

Dôvodom, prečo sa Medzilaborce rozhodli investovať do takéhoto športoviska je to, že v meste absentuje priestor pre deti a širokú verejnosť na voľnočasové aktivity v zime. Ľadová plocha bude mať rozmery 40 × 20 metrov. „V zime by sa využívala na korčuľovanie, v lete by boli na nej vytvorené podmienky pre športy, ako je futbal, hokejbal, nohejbal či tenis. Takže bude mať celoročné využitie, preto sa nám javí, že by to mala byť výhodná investícia,“ zdôraznil Višňovský.

V budúcnosti ju chcú aj prekryť

Mesto má v súčasnosti k dispozícii prírodnú ľadovú plochu, tá je však závislá od počasia. Pripravované športovisko bude mať okrem iného k dispozícii chladenie i osvetlenie, čas využitia počas dňa sa tak predĺži. V budúcnosti ju podľa primátora plánujú aj prekryť, aby poveternostné podmienky nevplývali na kvalitu ľadu. „Počas zimných mesiacov by prevádzka mala stáť okolo 2 000 eur mesačne,“ spomenul s tým, že pre verejnosť ju v tomto období plánujú mať sprístupnenú približne päť mesiacov.

Mesto nad výstavbou ľadovej plochy uvažuje už dlhšie obdobie. Vlani sa hovorilo o ploche s väčšími rozmermi, jej realizácia mala byť rozložená do niekoľkých etáp. Z plánov však zišlo. V tomto roku Medzilaborce prejavili záujem aj o projekt Slovenského zväzu ľadového hokeja na výstavbu viacúčelovej športovej haly. Podľa Višňovského by však pre mesto bol finančne náročný, preto sa vybrali touto cestou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM