Rôzne

Vyrastie na tomto mieste: Podskalka už onedlho bude mať Komunitné centrum

Na foto vidíte priestor nachádzajúci sa na Podskalke, kde už čoskoro vyrastie Komunitné centrum za viac ako 230 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Vyrastie na tomto mieste: Podskalka už onedlho bude mať Komunitné centrum
Zdroj: MsÚ Humenné

Tento týždeň sa uskutočnilo na Podskalke stretnutie zástupcov mesta a zhotoviteľov stavby projektu „Komunitné centrum Humenné“, ktoré bude slúžiť najmä obyvateľom Podskalky. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Nenávratný finančný príspevok na podporu tohto projektu poskytlo Ministerstvo vnútra SR v rámci Európskeho fondu regionálneho rozvoja a prostredníctvom Operačného programu Ľudské zdroje. Celková výška projektu Komunitného centra predstavuje sumu 231 828,08 eur. Z toho Mesto zafinancuje projekt iba 5 percentami, pričom zvyšok 95% tvorí podpora Ministerstva vnútra SR,“ uviedla Dochánová.

Výstavba Komunitného centra zahŕňa podľa jej slov okrem samotnej budovy centra aj okolie stavby a jej oplotenie, vodovodnú, kanalizačnú a elektrickú prípojku. Celková úžitková plocha Komunitného centra bude zaberať 194,72 metrov štvorcových.

„Čo sa týka priestorových nárokov, Komunitné centrum v rámci svojej výstavby bude pozostávať z klubovej a komunitnej miestnosti, kancelárie, kuchynky, sociálnych zariadení pre personál, imobilné osoby a verejnosť, bude sa tu nachádzať átrium, technická miestnosť a sklad,“ priblížila Dochánová.

Doplnila, že v rámci Komunitného centra budú mať obyvatelia Podskalky možnosť vzdelávať sa formou rôznych aktivít akými sú napríklad škola varenia, finančná gramotnosť, komunikačné zručnosti, kariérne poradenstvo a tiež môžu absolvovať rôzne preventívne programy sociálneho poradenstva.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM