Rôzne

Vyberajte spolu s nami: Kam za relaxom cez tento víkend v Humennom?

Víkend a oddych, to jednoducho ide k sebe. Kam sa počas neho vybrať za relaxom v Humennom? Pozrite si tipy našej redakcie na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Vyberajte spolu s nami: Kam za relaxom cez tento víkend v Humennom?
Zdroj: Dnes24.sk

Športové nádeje

Ak máte chuť na športový zážitok, môžete si ísť cez víkend obzrieť humenské talenty. V sobotu o 10:00 a 12:00 hod. sú v športovej hale na programe žiacke basketbalové zápasy medzi 1.BK Humenné a Abovia Košice. No a v rovnaký deň a hneď vedľa na zimnom štadióne zase žiacke hokejové zápasy medzi Humenným a Bardejovom so začiatkami o 9:00 a 10:45 hod.

Mestský ples

V sobotu od 19:00 hod. sa v Dome kultúry koná XX. Reprezentačný ples mesta Humenné. V rámci programu sa predstavia žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy Via arto a Duo DaeMen Gentleman show. Do tanca zahrá skupina Armis a Ľudová hudba Prešovčan. Hlavnou hviezdou večera bude populárna speváčka Helena Vondráčková. Viac info nájdete tu.

Deti na hokej

Zaujímavý program predovšetkým pre deti je nachystaný túto nedeľu na zimnom štadióne a to v čase od 15:00 do 17:00 hod. Akcia je určená pre deti od 5 do 10 rokov a ich rodičov, vstup na ňu je zdarma. Ako uvádzajú organizátori, deti si majú priniesť korčule, ktoré im však môžu na zimáku aj požičať, akúkoľvek prilbu, teplé oblečenie, zimné rukavice a dobrú náladu. Ďalšie podrobnosti tu.

S láskou Vincent

V Kine Fajn dávajú v nedeľu o 17:30 hod. celovečernú animovanú snímku o živote Vincenta Van Gogha vytvorenú výlučne z jeho diel. Podrobnejší popis: Diela holandského fauvistu a expresionistu Vincenta Van Gogha patria k tomu najhodnotnejšiemu, čo výtvarné umenie kedy splodilo. Van Goghove práce, ale aj jeho pohnutý osud a záhadná smrť, inšpirovali tisícky ďalších autorov a sú predmetom živej odbornej diskusie aj 127 rokov po jeho smrti. Poľská režisérka a kritička umenia Dorota Kobiela, v spolupráci s britským producentom Hughom Welchmanom, nakrútila prvý film, vytvorený len z olejomalieb umelca. Autorka vyrozprávala životný príbeh Van Gogha výhradne prostredníctvom jeho diel. Na každé si povolala vyše 100-člennú skupinu výtvarníkov, aby ho prekreslili do dynamickej podoby. Výsledkom je 12 olejomalieb za sekundu a dohromady 62 450 ručne kreslených obrázkov, ktoré splynú do dlhometrážneho fil­mu…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM