Správy

Vo Vranove nad Topľou pozastavili prevádzku viacerých materských škôl

Výsledky víkendového celoplošného testovania vo Vranove ovplyvnili aj prevádzku škôl.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vranove nad Topľou pozastavili prevádzku viacerých materských škôl
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Do vzdelávacieho procesu po jesenných prázdninách nenastúpili predškoláci tretiny materských škôl (MŠ) v meste Vranov nad Topľou. Ako potvrdila hovorkyňa mestského úradu Eva Fedorňaková, dôvodom sú pozitívne prípady nového koronavírusu, ktoré odhalilo víkendové celoplošné testovanie obyvateľstva.

Spomedzi deviatich MŠ v meste ostávajú na týždeň uzavreté MŠ na Domašanskej, Dlhej a Vajanského ulici. „Z rovnakého dôvodu na dištančné vzdelávanie prechádza jedna trieda 4. ročníka Základnej školy Juh,“ konkretizovalo mesto na svojej internetovej stránke. Okrem MŠ na Domašanskej ulici, do ktorej sa predškoláci vrátia v stredu 11. novembra, sa vzdelávací proces v ostatných zariadeniach obnoví v utorok 10. novembra.

Zmena na úrade

Ako tiež samospráva informuje, od pondelka 2. novembra je, naopak, opäť čiastočne otvorený mestský úrad (MsÚ). „Vstup bude umožnený iba občanom, ktorí sa preukážu negatívnym testom na ochorenie COVID-19,“ spresňuje. Obyvateľom aj napriek tomu odporúča, aby MsÚ navštevovali osobne len v nevyhnutných prípadoch a uprednostnili telefonickú alebo emailovú komunikáciu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM