Rôzne

Víkendové tipy: Čo by ste nemali zmeškať v Humennom a okolí?

Vyselektovali sme niekoľko tipov na akcie, ktoré by ste podľa nás nemali zmeškať počas tohto víkendu v našom meste a okolí. Tu sú...

Ilustračný obrázok k článku Víkendové tipy: Čo by ste nemali zmeškať v Humennom a okolí?
Zdroj: Dnes24.sk

Futbal pre ženy zdarma

Zavítajme najprv do susedných Michaloviec, kde sa v sobotu odohrá zápas 22.kola Fortuna ligy medzi MFK Zemplín Michalovce a AS Trenčín a to od 14:00 hod. Pri príležitosti známeho sviatku, vstupné budú mať všetky ženy zadarmo. Akcia platí aj na kryté tribúny. V pokladniach pri štadióne je potrebné si vypýtať vstupenku s nulovou hodnotou.

Lenka Filipová

V ďalšom susednom mesta, vo Vranove nad Topľou, sa v sobotu so začiatkom o 18:00 hod. uskutoční koncert známej a úspešnej českej speváčky Lenky Filipovej. Dejiskom bude estrádna sála tamojšieho Domu kultúry.

Zelená kniha

A na záver tip priamo z Humenného. V nedeľu o 19:30 hod. dáva Kino Fajn oscarovú snímku Zelená kniha. Popis: Green Book je inšpirovaný skutočným príbehom odohrávajúcim sa v šesťdesiatych rokoch v Amerike, ktorá nebola prívetivým miestom najmä pre pretrvávajúci rasizmus. Tony Lip (Mortensen) je taliansko-americký vyhadzovač z robotníckej triedy, ktorý príjme prácu šoféra pre Dr. Dona Shirleyho (Mahershala Ali), vysoko vzdelaného pianistu afroamerického pôvodu. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak spolu vydávajú na dvojmesačné koncertné turné do miest na juhu, kde je rasizmus ešte hlbšie zakorenený.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Tento týždeň sme vám priniesli okrem iného aj jednu fotogalériu z histórie. Pozrite si, ako vyzeralo Humenné krátko pred érou bytoviek…

Nenechajte si ujsť: Podoby Humenného pred výstavbou panelových sídlisk
6
Galéria
Zdroj: Dejiny Humenného, Fedič a kol.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM